Obeležavanje Svetskog dana turizma na Adi Ciganliji

24. Septembar 2020
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

U nedelju 27. septembra, Svetski dan turizma biće obeležen u našoj zemlji događajem na Adi Ciganliji pod nazivom "Turizam i ruralni razvoj", na kom će Turistička organizacija Beograda promovisati ponudu našeg glavnog grada.
 
TOB će predstaviti aktuelnu turističku ponudu Beograda, popularne turističke atrakcije i mogućnosti za aktivni turizam i izlete van urbanog gradskog jezgra. Na štandu TOB će biti izložene kopije gravira iz 16. veka iz kolekcije Muzeja grada Beograda, i služiće se kafa kakva se može popiti na programu „Na kafi sa kneginjom Ljubicom" u Konaku kneginje Ljubice u Beogradu. Posetioci će moći da se fotografišu u porodičnom foto ramu JP Emisione tehnike i veze, i napraviti „uspomenu sa avalske avanture" čuvenog Avantura parka na Avali. Kako su tokom prethodnih meseci vinarije na teritoriji Beograda bile među veoma posećenim vikend destinacajama, destilerija i vinarija Lukić će na štandovima TOB prezentirati svoju ponudu od četiri vrste vina i sedam vrsta rakija među kojima je brend Dekada. Ovo gazdinstvo se prostire na 40 hektara vinograda i voćnjaka, i nudi i etno sadržaje za odmor.  
 
Događaj će se održati na platou Kamenog grada na ulazu na Adu, gde će turizam naše zemlje predstaviti Turistička organizacija Beograda, Turistička organizacija Vojvodine, Turistička organizacija regije Zapadna Srbija, Dunavski centar za kompetenciju i Đerdap Travel, JKP Gradske pijace, Gradska opština Čukarica, domaćin JP Ada Ciganlija i IMPEV.

Događaj će biti organizovan sa svim propisanim merama zaštite. Pozivamo Beograđane i goste Beograda 27. septembra na Adu Ciganliju da kroz bogat program obeležimo Svetski dan turizma u našoj zemlji.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...