Novinari čuvenog magazina „Milestone“ oduševljeni Srbijom

19. Februar 2021
Image by Djordje Jovanovic from Pixabay
Image by Djordje Jovanovic from Pixabay

Pokazatelj da će Srbija biti jedna od prvih evropskih zemalja koja će ugostiti turiste je i poseta novinara čuvenog magazina MILESTONE koji ovih dana obilaze Beograd i Srbiju kao odabranu turističku destinaciju.

Za one koji ne znaju, magazin MILESTONE je internacionalno prepoznat biznis travel magazin sa sedištem u Švedskoj i milionskim auditorijumom širom sveta, na čijim naslovnim stranama su se do sada našle ličnosti poput Bila Gejtsa i Pitera Stordalena, norveškog „kralja hotelijerstva“.

U narednom kvartalnom izdanju ove publikacije, čitaocima će biti predstavljen Beograd kao destinacija za kratki gradski odmor, i Kopaonik kao destinacija za luksuzni zimski odmor i jedini zimski rizort u Evropi koji je otvoren za skijanje u ovom trenutku.

 Novinari su u našoj prestonici obišli najpoznatije turističke atrakcije šireg centra grada, Beogradsku tvrđavu, Hram Svetog Save, Skadarliju, posetili su Narodni muzej, Muzej Nikole Tesle, Muzej Jugoslavije, i probali su naše tradicionalne specijalitete kako bi svojoj publici preneli utiske i o gastronomskoj ponudi Beograda.

 Tokom boravka na Kopaoniku gde su uživali u skijanju, novinari su takođe imali prilike da posete Brzeće, poznate vinarije Spasić, Nikolić, Minić i Đorđević, kao i Muzej vinarstva i vinogradarstva u Aleksandrovcu i degustiraju visoko kvalitetna domaća vina.

-Ovo je mnogo više nego što smo očekivali. Proveli smo šest fantastičnih dana u vašoj zemlji, i oduševljeni smo kulturom, bogatom istorijom, predivnim vinima a ponajviše ljubaznošću i gostoljubivošću svih ljudi koje smo ovde upoznali. Sa velikim zadovoljstvom ćemo preporučiti Beograd i Srbiju čitaocima magazina, ali i svim našim prijateljima koji jedva čekaju da se ponovo uspostave uslovi za putovanja - izjavio je novinar Tom Turni u prilogu za RTS.

Studijsko putovanje organizovali su: Turistička organizacija Srbije, u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda, hotelom Radisson Collection i partnerima među kojima su JKP Skijališta Srbije, Hotel Gorski, TO Brus, vinarije Spasić, Nikolić i Đorđević.

TOB
Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...