Novi turisti dolaze u Merkur iz Krasnodara

28. Jun 2019
Novi turisti dolaze u Merkur iz Krasnodara

U cilju promocije novog direktnog leta Beograd – Krasnodar  avio-kompanije Air Serbia, kao i turističkih potencijala Srbije, u Krasnodaru je 19. juna organizovan događaj za medije i predstavnike turističke privrede.

Predstavnice Merkura Bojana Beljić, PR i Ana Stojković iz službe prodaje prisustvovale su ovom događaju. Brojni sastanci i  komunikacija sa predstavnicima turističkih agencija i turoperaterima  iz Krasnodara potvrdili su činjenicu da ruski turisti preferiraju odmor u banjama ali i da je Vrnjačka Banja za njih vrlo atraktivna destinacija. Mogućnost direktnog leta do Beograda, prirodni faktor angažovan u svrhu zdravlja i atraktivne cene boravka, bili su veliki motiv za turističke agencije da uključe Merkurove zdravstvene i wellness programe u svoju ponudu. Novi smeštajni objekat Merkur Palace koji će biti završen tokom naredne godine, izazvao je dodatno je interesovanje - navodi se u saopštenju.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku Republike Srbije, turisti iz Ruske Federacije su od početka godine u porastu za 29% u dolascima i 35% u ostvarenim noćenjima i nalaze se u prvih 10 gostiju prema broju noćenja, sa daljom tendencijom rasta, zbog čega se ovo turističko tržište tretira kao izuzetno značajno za turizam Srbije.

Gosti iz Rusije imaju kulturu odlaska u banje, pa je u skorijoj budućnosti očekivan značajan rast njihovih poseta u Merkuru i Vrnjačkoj Banji.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...