Novi sadržaji na trasi Gold gondole na Zlatiboru

10. Avgust 2022
Image by Leonardo Valente from Pixabay
Image by Leonardo Valente from Pixabay

Zlatibor je idealna destinacija za aktivan odmor sa nizom sadržaja koje svako može da otkrije u skladu sa svojim interesovanjima i upotpuni svoj boravak u vidu zdravog stila života. JP “Gold gondola Zlatibor“ znatno doprinosi tim sadržajima prilikom čega organizuje dane velnesa i zdravlja za sve posetioce, u cilju podizanja svesti kod ljudi o značaju zdravog i aktivnog načina života.

Pored vožnje duge devet kilometara u jednom pravcu sa pogledom na živopisne pejzaže Zlatibora, JP “Gold gondola Zlatibor“ od sada pruža i seriju novih interaktivnih sadržaja na međustanici kod Ribničkog jezera i na vrhu Tornik.

- Zdravstveni i velnes turizam su sada u ekspanziji. Iz tog razloga mi smo pokrenuli svakodnevne aktivnosti na trasi gondole koje podrazumevaju promovisanje zdravih stilova života, između ostalog to je: zdravi dan ili dan velnesa i zdravlja sa Specijalnom bolnicom Čigota, razgovor sa njihovim nutricionistima i lekarima, degustacija zdravih zlatiborskih zalogaja. Takođe, promovišemo i sportove, pružamo mogućnost da se o njima nešto nauči, poput: streličarstva, paraglajdinga a dostupne su i radionice starih zanata. Kroz par nedelja na međustanici kod Ribničkog jezera biće završena i staza za tjubing - izjavila je Bojana Božanić, direktorka JP "Gold gondola Zlatibor".

Pred letnju sezonu broj kabina je povećan, a gondola trenutno ima kapacitet 800 putnika po satu u 72 zasebne kabine sa po 10 mesta i važi za najdužu jednosegmentnu panoramsku gondolu na svetu sa najdužom vazdušnom trasom u Evropi.

- Da bi se smanjio red čekanja za vožnju, nabavili smo još 18 kabina. U prethodnom periodu završeni su svi neophodni pregledi i servisi gondole kako bi bezbednost i zadovoljstvo prilikom vožnje bila na najvišem nivou. Ograničenja za vožnju gondolom ne postoje, vožnja je prilagođena i osobama sa posebnim potrebama. Ono što je novina, za sve naše posetioce obezbedili smo i mogućnost vožnje sa kućnim ljubimcima - rekao je Aleksandar Milosavljević, tehnički direktor.

Ideja i cilj ovih aktivnosti je da se svim turistima i posetiocima gondole omogući raznolika ponuda sadržaja i aktivnosti i u zimskom i u letnjem periodu. Sve aktivnosti su besplatne i pogodne za decu i odrasle tokom svakog radnog dana od 11.00 časova. 

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...
Turizam
Veliko interesovanje bugarske privrede za Beograd i Srbiju
14. Mart 2024
Na 40. jubilarnom sajmu turizma u Sofiji, najvećoj turističkoj manifestaciji u Bugarskoj,...