Novi sadržaji na Danima piva u Zrenjaninu

08. Avgust 2022
Photo by monica di loxley on Unsplash
Photo by monica di loxley on Unsplash

"Dani piva" u Zrenjaninu biće održani od 9. do 14. avgusta na nekoliko lokacija u gradu, navedeno je na sajtu Grada.

Gradonačelnik Simo Salapura izrazio je zadovoljstvo što će ove godine biti malo drugačiji program, na predlog turističkih radnika i ljudi koji su dugo godina uključeni organizaciju "Dana piva":

- Dane piva održavamo u novom terminu, a kako dobijam informaciju od saradnika vidim da smo pogodili tajming i pravo je vreme da sa tim ponudimo i nove sadržaje. Pre svega mislim na deo u Tiršovoj ulici gde ćemo imati deo oplemenjen banatskim motivima. U "Banatskom sokačetu" imaćemo i stara zanatska piva, kao i niz kulturnih, sportskih, edukativnih i zabavnih događaja na našim tradicionalnim lokacijama; Žitnom trgu, glavnom gradskom trgu i ostalim lokacijama u samom gradu.

- Verujem da će najviše interesovanja biti za koncert Zrenjaninske filharmonije što će biti pravi muzički spektakl u našem gradu - rekao je još gradonačelnik i podsetio da Zrenajninska filharmonija po prvi put ove godine ima koncertnu sezonu.

Direktor Zrenjaninske filharmonije Roman Bugar je podsetio na dosadašnje koncerte koji su izazvali veliko interesovanje publike i za 37. Dane piva najavio dva koncerta.

- Veliko iznenađenje imaćemo 11. avgusta, kada će kao solista nastupiti Stefan Milenković. Koncert počinje u 21 čas, a dirigent će biti Mikica Jevtić. Što se tiče drugog koncerta, Amira Medunjanin je bila u Zrenjaninu sa svojim triom nekoliko puta u Kulturnom centru i pozorištu, a ovog puta prvi put sa Zrenjaninskom filharmonijom na Trgu slobode 14. u 22 sata. Svi koji su gledali film "Toma" će biti u prilici da budu svedoci tih numera i pesama, ali u njenom izvođenju, a tu su i pesme sa njenog poslednjeg albuma - rekao je između ostalog Roman Bugar i izazio nadu da će publika uživati u, kako je rekao, odličnom i kvalitetnom programu.

Program menifestacija pogledajte na zvaničnim internet stranama danipiva.rs

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. Jul 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Turizam
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. Jul 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...