Novi Sad dobija akva park kod Spensa 2018. godine

30. Septembar 2016
Ilustracija, foto: pixabay
Ilustracija, foto: pixabay

Novosadska vlast nije odustala od izgradnje akva parka kod Spensa, a procenjena vrednost ove investicije je preko 600 miliona dinara.

Naime, prilikom poslednjih izmena planova poslovanja Spensa, kada su izdvojena dodatna sredstva za uređenje sadržaja na Sajmištu, u planu je napomenuto da se u 2017. godini planira izdvajanje prvih šest miliona dinara za projektovanje akva parka. U istom aktu se navodi da bi izgradnja akva parka trebalo da počne 2018. godine.

U 2018. godini planiraju se sredstva od 600 miliona dinara za izgradnju akva parka u skladu sa ciljem, misijom i vizijom razvoja Spensa, a u želji da zabavno rekreativni sadržaji budu dostupni građanima Novog Sada i drugim posetiocima grada, navodi se u planu poslovanja Spensa.

Zanimljivo je i da se iz ovoga vidi da lokalna vlast planom za akva park nije odustala od Spensa kao sportskog i poslovnog centra iako je pre samo nekoliko meseci pored ovog objekta prodala plac namenjen za gradnju tržnog centra znatno većeg od Spensa.

Poslednjim izmenama u planu poslovanja Spensa za ovu godinu iz budžeta Grada dato je šest miliona dinara za Sajmište i to konkretno za projektovanje revitalizacije celog tog prostora, odnosno odbojkaških i fudbalskog terena i staze za trčanje, gradnju prve faze teretane na otvorenom i rekonstrukciju dečijeg igrališta.

Izvor: Radio 021

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Turizam
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...