Novi Pazar ima ogroman turistički potencijal

22. Februar 2021
Foto: Ilustracija Pixabay
Foto: Ilustracija Pixabay

 Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić poručila je petak u razgovoru sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem da će to ministarstvo nastaviti da ulaže u turistički razvoj Novog Pazara. 

 
- Ovaj grad ima ogromne potencijale za pozicioniranje kao regionalnog centra na turističkoj mapi Srbije i po svom kulturno-istorijskom nasleđu, prirodnim lepotama i nadaleko čuvenom gostoprimstvu i izuzetno prijatnoj atmosferi - rekla je Matić tokom posete Novom Pazaru.
 
- Zbog toga je važno razvijati ideje i projekte koji će doprineti daljem unapređenju infrastrukture, uvođenju različitih turističkih proizvoda, kao i različitih kulturnih i drugih sadržaja, ali i razvijanju novih usluga i pratećih proizvodnih delatnosti - istakla je Matić, saopštilo je ministarstvo.
 
Podsetila da je ministarstvo u prethodnih pet godina za unapređenje turizma u Novom Pazaru izdvojilo 217,3 miliona dinara, od čega je za 10 infrastrukturnih projekata izdvojeno 203 miliona dinara.
 
Pozvala je predstavnike lokalne samouprave i turističkih organizacija da učestvuju u Programu subvencija za podsticanje razvoja turizma, koje je ministarstvo nedavno pokrenulo.
 
Biševac je istakao značaj projekta revitalizacije Kule motrilje kao simbola grada za koji je ministarstvo izdvojilo osam miliona dinara, kao i obnove spomenika hrišćanske i islamske kulture za ukupan turistički i privredni razvoj grada.
 
Ovom prilikom ministarka Matić i zvaničnici obišli su Narodnu biblioteku "Dositej Obradović" u Novom Pazaru koja je rekonstruisana sredstvima Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, zatim, ambijentalnu celinu Stara čaršija u čijem je sastavu i Kula motrilje, kao i Sinan begovu džamiju i manastir Sopoćane.
 
Izvor: eKapija 
Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...