Nova atrakcija: Beogradski novogodišnji festival

06. Novembar 2015

Nova i jedinstvena manifestacija na kalendaru zimskih zabavnih događaja našeg glavnog grada - Beogradski novogodišnji festival, biće održana od 18. do 30. decembra 2015. godine na Beogradskom sajmu.

Kao najlepši uvod u praznično slavlje, Beogradski novogodišnji festival predstavljaće centralno mesto najkvalitetnijih novogodišnjih sadržaja: zabave i druženja, klizališta, koncerata, predstava, zabavnih programa za decu, kao i kupovine poklona i robe široke potrošnje po prazničnim cenama. Ulaz za sve posetioce je besplatan.

Očekuje se da će Beogradski novogodišnji festival posetiti od 200.000 ljudi za 13 dana, čime se nastavlja tradicija Novogodišnjeg vašara koji je decenijama bio simbol novogodišnje zabave.

Najsadržajniji regionalni novogodišnji spektakl ponudiće zonu zabave sa velikim luna-parkom i adrenalinskim avanturama u Hali 1, dok će se u Hali 2 na nivou C odvijati raznovrsni dečji programi koje će voditi umetnici sa iskustvom u radu sa decom: Leontina, Minja Subota, Slobodan Boda Ninković, Milorad Mandić-Manda i Predrag Vuković- Peđolino; U Hali 2 i Hali 1A biće ponuđen veliki izbor robe široke potrošnje i omiljenih brendova; U hali 4 održavaće se Festival piva - proveren provod uz degustaciju raznovrsnih ukusa. 

Zonu zabave upotpuniće Ledeni atrijum u Hali 2 i klizalište koje će, za sve ljubitelje ledenog sporta, decu, tinejdžere i njihove roditelje, biti otvoreno duže od dva meseca, od 1. decembra 2015. do 10. februara 2016. godine.

Poput svetskih metropola koje se tokom praznika pretvaraju u nestvarne prizore iz najlepših bajki, i grad Beograd i prostor Beogradskog sajma, tokom Beogradskog novogodišnjeg festivala, biće ukrašeni raskošnim novogodišnjim ukrasima, svetiljkama i dekorisanim jelkama.

- Kreiranje novog i prepoznatljivog događaja otvara mogućnost da u budućnosti ovaj festival bude privlačan i inostranim gostima i time doprinese pozicioniranju Beograda kao atraktivne turističke destinacije. Prema istraživanjima, raznovrsne manifestacije najveći su motiv inostranim turistima za dolazak u našu zemlju - navodi se u saopštenju Turističke organizacije Beograda.

Manifestaciju organizaciju Grad Beograd, Turistička organizacija Beograda (TOB), Beogradski sajam, Dečji Kulturni centar Beograd i Centar Beogradskih Festivala (CEBEF).

Sadržaj:

Hala 2 nivo C

Raznovrsni dečji programi koje će voditi umetnici sa iskustvom u radu sa decom: Leontina, Minja Subota, Slobodan Boda Ninković, Milorad Mandić-Manda i Predrag Vuković- Peđolino.

Dečje predstave igraće se svakodnevno u terminu 11:15, a muzičko scenski programi 18 časova, dok će tokom vikenda odvijati u tri termina: od 12, 15 i 18 časova. Uz organizovan prevoz, deca iz beogradskih vrtića će besplatno gledati predstave u kojima će učestvovati naši poznati glumci, trupe i ansambli iz cele Srbije, među kojima su: pozorište Pinokio, hor Čarolija, Dubravko Jovanović i trupa, baletski studii, folklorni ansambli, horovi, vokalne grupe i solisti Dečjeg Kulturnog centra Beograd.

Ledeni atrijumklizalište

Od 16. decembra 2015. do 16. januara 2016. godine. Besplatno je klizalište. Postoji mogućnost iznajmljivanja klizaljki po ceni od 100 din po satu.

Hala 2 nivo A i Hala 1A

Veliki izbor robe široke potrošnje i omiljenih brendova

Hala 1

Zona adrenalinske zabave sa velikim luna parkom

«Kod Jelena u Xali 4»

Zabava za sve posetioce kroz zabavne igre: Jelen Pivolovac, Jelenov Rog i Jelen Pong. Besplatan muzički program, uz učešće Legendi, Zvonka Bogdana, Dejana Petrovića i drugih, proveren provod uz degustaciju raznovrsnih ukusa.

 

Raspored koncerata:

Petak, 18.12. Veliko Otvaranje - LEGENDE

Subota, 19.12. RnR mladi bendovi

Nedelja, 20.12. RnR mladi bendovi

Ponedeljak 21.12. METEOR - Mega Tezga Orkestar (Beogradska noćna scena

predstavlja 17 Veličanstvenih kafanskih heroja)

Utorak, 22.12. Dejan Petrović Big Bend

Sreda, 23.12. Crne Mambe i Najda

(originalni bend Šabana Bajramovića pojačan Najdom

i njegovim etno programom „Bilo jednom na Balkanu“)

Četvrtak, 24.12. Bend Nikole Grbića Grbe

program “Kafana je moja sudbina”

Petak, 25.12. Bend Pece Jovanovića - od Kvake do Izlaza

Subota, 26.12. Novica Zdravković - veče pesama Tome Zdravkovića

Nedelja 27.12. OĐILA i prijatelji

Ponedeljak 28.12. METEOR - Mega Tezga Orkestar (Beogradska noćna scena

predstavlja 17 Veličanstvenih kafanskih heroja)

Utorak 29.12. ZVONKO BOGDAN

Sreda 30.12. Belgrade Old Stars koktel bend – žurka za kraj, sve od svih

 

Radno vreme:11 - 20 časova.

Radno vreme «Kod Jelena u hali 4»: radnim danom od 15 do 23, vikendom od 13 do 23 časova.

 

Ulaz besplatan na sve sadržaje, cena parkinga 150 din/dan.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...