Niskotarifni autobuski prevoznik FlixBus stigao u Srbiju

27. Jul 2017
Niskotarifni autobuski prevoznik FlixBus stigao u Srbiju

U saradnji sa regionalnim partnerom - Fudeksom, Srbija je postala 25. zemlja najbrže rastuće i održive zelene mreže međunarodnih autobuskih linija FlixBus. Zahvaljujući postojećim Fudeks međunarodnim linijama koje su početkom ove nedelje uvrštene u zelenu mrežu, putnicima je na raspolaganju više od 200.000 dnevnih veza u 1.200 destinacija i 24 evropske zemlje.

- Ovo je naš prvi korak prema Srbiji, te smo se ovde oslonili na 21 godinu iskustva našeg regonalnog partnera Fudeks, koji ispunjava visoke kriterijume i standarde kvaliteta autobusa i udovoljava FlixBus sigurnosnim zahtevima - izjavio je Darko Jus, direktor FlixBus CEE regije.

Osim ove početne saradnje s regionalnim partnerom, u Beogradu je otvorena i kancelarija FlixBus-a, koji trenutno zapošljava 4 stalna radnika.

Kao deo saradnje, trenutna ponuda međunarodnih linija zelene mreže proširena je novim vezama kao što su Beograd - Skoplje, Beograd - Budimpešta, Beograd - Beč, Beograd - Pariz, Beograd - Firenca ili Milano, čime su otvoreni novi putevi za 30 miliona FlixBus putnika koji koriste FlixBus zelenu mrežu za svoja putovanja.

Osim Beograda, umreženi gradovi iz Srbije su takođe Veliko Gradište, Negotin, Svilajnac, Novi Sad, Požarevac. Sve dostupne destinacije, frekvencije putovanja kao i cene mogu se pronaći na www.FlixBus.rs stranici.

- Ulaskom u ovu široku zelenu mrežu autobuskih linija, te zajedničkom saradnjom, omogućili smo obostranu vezu Srbije i ostatka Evrope. Osim toga, FlixBus platforma omogućila je našim putnicima i neke nove online kanale kupovine karata. Pozdravljamo sve nove putnike kojima smo na ovaj način približili Srbiju i omogućili mnogobrojne kombinacije putovanja i spajanja destinacija - izjavio je Srđan Drača, direktor sektora za najam Fudeks.

Osim navedenih, putnicima iz Srbije sada su po atraktivnim cenama postale dostupne mnogobrojne evropske države poput Nemačke, Češke, Slovačke, Švajcarske, Austrije...

Do kojih sve država putnici mogu doći vezama iz Beograda, može se proveriti na web stranici FlixBusa. Za informacije dostupna je i korisnička služba na broj telefona +385 (0)1 8000 380 ili inbox FlixBus Facebook društvene mreže.

- Iako u početku još uvek nećemo ponuditi potpunu uslugu prema FlixBus standardima, putnici će ipak profitirati od široke mreže linija koje su im postale dostupne, od kvalitetnih autobusa, te online kupovine karata po atraktivnim cenama širom zelene mreže - dodao je Jus.

Karte su dostupne putem web stranice na srpskom jeziku i putem besplatne mobilne aplikacije. Uskoro će biti objavljena i sva prodajna mesta širom Srbije.

FlixBus je nemačka start-up kompanija koja nudi niskobudžetni autobuski prevoz. Karte prodaje preko mobilne aplikacije, preko koje putnici dobijaju kôd. Procedura je takva da vozači FlixBusa imaju čitač pomoću kojeg putnicima očitavaju kodove na mobilnom telefonu. Putnik, takođe, ima mogućnost besplatne rezervacije sedišta i besplatnog prevoza prtljaga, ali i mogućnost da 15 minuta pre polaska otkaže rezervaciju.

Poslednji komentari

Zaza
Nedelja , 24.12.2017. 20:38h
Preporuka:
1
+
1
-
Sta znaci saradnja sa Fudexom? Pa ja iscekivala flixbus u nadi da me vise ne deru u fudexu, kad ono, oni saradjuju... iste cene znaci?
Tatjana Tanja Obradović
Nedelja , 19.11.2017. 09:56h
Preporuka:
0
+
2
-
Krecem 11.12 ili 12.12.Bgd Minhenvp.Koja je cena karte,odakle i u koliko sati je polazak.Iz Obrenovca sam.Postanski broj mesta u Nemačkoj javljam naknadno Prijateljica je extra zadovoljena iz Zagreba.

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...