Neobična strana Beča

16. Januar 2017
© WienTourisums/ Christian Stemper
© WienTourisums/ Christian Stemper

U Muzeju mađioničarskih trikova u Beču možete doživeti čarobne trenutke. Preko tri hiljade mađioničarskih kutija iz tri veka i čitavog sveta fascinira posetioce ovog nesvakidašnjeg muzeja. Sa najvećom zbirkom mađioničarskih kutija na svetu, muzej je ušao i u Ginisovu knjigu rekorda.

Ukoliko volite da sve bude pregledno, onda morate posetiti najmanju kuću u Beču. Ova kuća se nalazi u 7. Bečkom okrugu, na uglu ulica Burggase i Brajte gase, a njena površina iznosi svega 14m2. Kuću je projektovao arhitekta Jozef Durst, a izgrađena je 1872. godine. Danas je u ovoj kući smeštena prodavnica satova.


Muzej kontracepcije i abortusa © MUVS Wien

Još jedan neobičan muzej nalazi se u 15. Bečkom okrugu, a u pitanju je Muzej kontracepcije i abortusa. Eksponati i tekstovi otkrivaju posetiocima istoriju kontracepcije. Sve o prvim kontraceptivnim metodama iz vremena starih Egipćana i prvim pouzdanim testovima za trudnoću možete saznati u ovom muzeju.

U centru Beča nalazi se jedan od prvih javnih toaleta koji je otvoren 1905. godine, kako bi se poboljšala higijenska situaciju u austrijskoj prestonici. Toalet je renoviran i prilagođen današnjim potrebama, pa se ovo kulturno dobro može i koristiti.


Operaciona sala Herc Jezu bolnice © Herz-Jesu Krankenhaus

Jedna operaciona sala Herc Jezu bolnice u Beču nalazi se van zgrade bolnice i deluje kao da lebdi u vazduhu. Moderno opremljena sala ispunjava sve medicinske standarde, ali je usled rekonstrukcije bolnice izmeštena iz zgrade. Nakon završetka radova sala će biti vraćena u zgradu bolnice.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...