Nataša Ranitović imenovana za prvog "Global Wellness Day" ambasadora u Srbiji

12. April 2016
Nataša Ranitović imenovana za prvog 'Global Wellness Day' ambasadora u Srbiji

Predsednica Klastera zdravstvenog, velnes i spa turizma Srbije, Nataša Ranitović, imenovana je za prvog "Global Wellness Day" ambasadora u Srbiji.

Prepoznata od strane "Global Wellness Summit"-a kao „lider važne organizacije u Srbiji i uticajne u wellness industriji", gospođi Ranitović je organizator "Global Wellness Day"-a ukazao poverenje imenujući je za prvog srpskog ambasadora Svetskog dana velnesa.

"Global Wellness Day" obeležava se svake druge subote u junu pod sloganom „Jedan dan ti može promeniti život“. Ove godine, "Global Wellness Day" biće prvi put obeležen u Srbiji, 11. juna, u organizaciji ZVST Klastera. 

- Svetski dan wellnessa biće održan na više lokacija u Srbiji - na Zlatiboru, Kopaoniku, u Banji Vrdnik, Beogradu, Prolom i Lukovskoj banji. U pitanju će biti niz nekomercijalnih, neprofitnih događaja na otvorenom i zatvorenom prostoru, gde ćemo, kroz različite aktivnosti, kao što su yoga, fitness, predavanja, šetnje i radionice, u svet poslati poruku o značaju wellbeinga u svakodnevnom životu - ističu iz Klastera zdravstvenog, velnes i spa turizma Srbije.

Inicijativa za obeležavanje ovog dana potekla je 2012. iz Turske, od strane Belgin Askoy, u cilju promocije wellness filozofije i podizanja svesti o značaju wellbeinga i zdravog, aktivnog načina života širom sveta.
 
"Global Wellness Day" je neprofitni i nekomercijalni događaj koji se obeležava u 83 zemlje, na 7 kontinenata, a 83 profesionalca iz wellness i spa industrije su "Global Wellness Day" ambasadori.
 
Cilj ovog dana, posvećenog wellnessu, je da se svi zapitamo kako možemo živeti boljim i zdravijim životom. Obeležavanjem Svetskog dana wellnessa šalje se poruka da treba da budemo svesni pravih životnih vrednosti, da se oslobodimo stresa i loših navika, da podignemo svest o značaju zdravog života svih 365 dana u godini - navodi se u saopštenju ZVST Klastera.

Zahvaljujući svojim ambasadorima, "Global Wellness Day" postaje globalni pokret koji prerasta granice i širom sveta šalje se poruka koliko je važno da svet učinimo lepšim, boljim i zdravijim mestom za život. GWD ambasadori šire wellness filozofiju i glasno kažu „DA“ svemu što ovaj dan manifestuje - dodaje se u saopštenju.
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Turizam
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...