Nastavlja se uspešna turistička saradnja Srbije i Bugarske

19. Februar 2018

Turistička organizacija Srbije je, u okviru predstavljanja turističke ponude  na sajmu Holiday & Spa Expo u Sofiji u Bugarskoj (od 14. do 16. februara), organizovala konferenciju za novinare.

Nastup Srbije kao zemlje partnera na ovom sajmu na konferenciji podržale su i Renata Pindžo, pomoćnik ministra turizma RS i ministarka turizma Bugarske Nikolina Angelkova. Tom prilikom one su istakle da će se nastaviti unapređenje vrlo bliske turističke saradnje dve zemlje, što je i zaključak prethodno održanog sastanka predstavnika Evropske unije, Balkana i Turske o turističkoj razmeni i borbi protiv sive ekonomije.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović ukazala je na rast broja turista iz Bugarske u Srbiji, koji spadaju u top deset inostranih gostiju čiji se broj noćenja utrostručio u poslednjih deset godina.

Labović je podsetila da je akcenat predstavljanja Srbije bugarskim turistima ne samo na city break destinacijama, koje poslednjih godina obilaze, kao što su Beograd, Novi Sad i Niš, već i na predstavljanju banja i wellness ponude Srbije.

Ona je pozvala predstavnike bugarske turističke privrede da pažnju obrate i na ponudu kongresnih kapaciteta u Srbiji, imajući u vidu da naša zemlja spada u top pedeset destinacija u svetu.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...