Nastavlja se akcija sa turističkim vaučerima

20. Novembar 2015
Nastavlja se akcija sa turističkim vaučerima

Kampanja "Moja Srbija" dala je više nego dobre rezultate, a akcija sa vaučerima će biti nastavljena već od 1. januara 2016. i trajaće cele godine, najavio je potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

 
On je na konferenciji za novinare u Turističkoj organizaciji Srbije (TOS), na kojoj je predstavljena promotivna zimska kampanja "Zima prija svima", rekao da je kampanja "Moja Srbija" donela rast domaćih i stranih turista za 12%, rast noćenja za 9%, kao i rast deviznog priliva.

- Kampanja "Moja Srbija" dala je više nego dobre rezultate - 14.000 ljudi je koristilo vaučere, ukupno je ostvareno 118.000 noćenja, u proseku 8,5 noćenja po korisniku. Pošto je ovo bio pilot projekat, koji je trajao oko tri i po meseca, moramo biti više nego zadovoljni - rekao je Ljajić.

On je naveo da su domaći turisti najviše posećivali Vrnjačku Banju, Beograd, pa Zlatibor, dok su strani turisti najviše dolazili u Beograd, Novi Sad i na Zlatibor, a potom i u Vrnjačku Banju.

- Zemlje iz kojih nam najčešće dolaze turisti su - na prvom mestu BiH, zatim iz Turske, Crne Gore, Nemačke, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Poljske, Rumunije, Ruske Federacije - naveo je ministar turizma i naglasio da će Srbija sasvim sigurno imati uspešnu turističku godinu, kada se govori o broju stranih i domaćih turista.

Ljajić je naglasio da će do kraja godine i početkom sledeće biti doneta strategija razvoja turizma, kao i 10 pravilnika u skladu sa zakonom o turizmu.

- Za naše građane najvažniji je Pravilnik o garanciji putovanja, hoćemo da stanemo na put prevarama pojedinih turističkih agencija, nećemo više da govorimo o tome svake sezone - rekao je Ljajić i istakao da će se povećati iznosi osiguranja i garancija i naveo da će minimalna bankarska garancija za putničku agenciju biti 300.000 evra.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Gordana Plamenac rekla je da njena organizacija, zajedno sa "Skijalištima Srbije", Udruženjimam banja i hotelsko-ugostiteljske privrede, ove godine, sa drugom temom i porukom, ide u kampanju promocije planinskih centara i proširuje je pozivom da se godišnji odmori tokom zime provedu i u banjama, a da se praznici provedu u gradovima.

- Kampanja 'Zima prija svima' sprovodiće se kroz više medijskih kanala - TV, radio, ambijentalna promocija, bilbordi, u Srbiji i u zemljama regiona. To su koraci koji su krenuli od 15. novembra i sukcesivno će se nadovezivati do kraja decembra - rekla je Plamenac.

Ona je sigurna da će nova kampanja proizvesti pozitivan rezultat i dodala da se "Moja Srbija" nastavlja i da će se sprovoditi i sledeće godine.

Potpredsednik Poslovnog udruženja hotelsko-ugostiteljske privrede HORES Aleksandar Vasilijević istakao da je ova sezona najuspešnija u proteklih 10 godina, i da su zimski centri Kopaonik, Zlatibor i Stara Planina ostvarili rast od 10, 20, odnosno 100%.

Direktor "Skijališta Srbije" Dejan Ljevnaić rekao je da je kampanja "Moja Srbija" dala odličan i vidljiv rezultat, i da je to bila najuspešnija letnja sezona ikada, dok je sekretar Udruženja banja Srbije Vladan Vešković naveo da su srpske banje uvek bile u vrhu kada je u pitanju turistički promet u Srbiji i domaći gosti, a ove godine, kako je naglasio, u prvih devet meseci bio je dvocifren procenat stranih turista u banjama.

Izvor: Tanjug

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Povezivanje najeminentnijih institucija medicinskog turizma - Merkurovi predstavnici na međunarodnom kongresu u Indiji
13. Novembar 2019
 Rukovodilac marketinga Miodrag Miljković i referent marketinga Srđan Kožetinac, deo su...
Turizam
Jubilarni 10 ski opening na Kopaoniku uz Jelenu Karleušu i Acu Lukasa
12. Novembar 2019
 Deseti Ski Opening na Kopaoniku ove godine održava se od 5. do 8. decembra. Zimska sezona...
Turizam
Proglašeni novi „ambasadori“  wellness industrije
12. Novembar 2019
 Kruna izuzetno uspešnog  III međunarodnog Wellness & Spa Festa, održanog...
Turizam
III Međunarodni Wellness & SPA Fest okupio hedoniste i profesionalce
11. Novembar 2019
 Uz puno dobre energije i veliko interesovanje održan je III Međunarodni Wellness &...