Najveća planinska trka u Srbiji - Ultra trail Stara planina od 26. do 28. maja

16. Maj 2017
Najveća planinska trka u Srbiji - Ultra trail Stara planina od 26. do 28. maja

Park prirode Stara planina će 5. put biti domaćin jedne od najvećih planinskih trka u Srbiji. Ultra trail Stara planina održaće se u periodu od 26. do 28. maja na stazama dužine 24, 57 i 108 km u okviru Skyrunning lige Srbije, a baza trke će biti hotel Stara planina na Jabučkom ravništu podno Babinog zuba.

Povećano učešće takmičara iz inostranstva pokazuje da kvalitetni trkači i Evropa prepoznaju potencijale koje ovaj planinski masiv nudi za aktivan turizam i planinske sportove, navodi se u saopštenju Skyrunning asocijacije Srbije.

Staze prolaze kroz netaknute i divlje predele najčešće na 2.000 m nadmorske visine. Najkraća trka Ultra traila Stare planine kreće 27. maja sa Jabučkog ravništa u 10 časova. Srednja distanca Ultra traila Stare planine kreće takođe 27. maja sa Jabučkog ravništa (hotel Stara planina) u 7:30 ujutru. Najduža distance na 108 km startuje istog dana iz sela Crni vrh u 5 ujutru.

Značaj ove manifestacije pored opštine Knjaževac, Parka prirode Stara planina, Hotela “Stara planina”, Skijališta Srbije i lokalnih organizacija, prepoznalo je i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Turistička organizacija Srbije, Marnik Run, planinarski dom Šum i Prima kozmetika.

Cilj organizatora, Skyrunning asocijacije Srbije i Saveza ekstremnih sportova jeste da Stara planina i Ultra trail zauzmu zasluženo mesto na svetskoj mapi napoznatijih trka i destinacija za aktivan turizam.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...