Najlepši cvetni parkovi sveta

16. Jun 2016
Ashikaga park
Ashikaga park

Parkovi koji izgledaju kao pravo umetničko delo, omiljena su mesta  kako ljubitelja cveća, tako i onih željnih odmora u prirodi. Obilazeći neke od najlepših parkova sveta, posetioci će uživati u prelepim baštama i diviti se rajskim bojama cveća.

Za sve koji vole Fudži (Fuji) cveće, „Ashikaga park” je idealno mesto za razgledanje ovih prelepih puzavica. Park se nalazi u Tokiju i važi za jedan od najlepših parkova na svetu. Prilikom posete, ljudi ostaju zapanjeni neverovatnim prizorom. Grane čuvenog Fudži drveta, koje je staro oko sto godina, postavljene su tako da formiraju kišobran od velikog broja plavih latica. Cvetovi ovog drveta, omiljeni su u Japanu i mogu se videti u ljubičastoj, beloj i roze boji. U samom parku nalaze se i magični tuneli od  cveća, duž kojih pupoljci graciozno padaju u različitim nijansama pastelnih boja. To je prizor koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.  Park je obično u punom cvatu početkom maja, ali je u poslednjih nekoliko godina,  postao veoma popularan i u zimskoj sezoni. Svake godine i svake večeri od početka decembra pa do početka februara, posetioci mogu da lutaju kroz svaki kutak parka, koji je ukrašen stotinama hiljada obojenih led lampica, koje pokriva cveće, žbunje pa i sama šetališta. Ova „čudesna zemlja”  svake godine dobija sve veći broj posetilaca, upravo zbog toga što podseća na  svet iz mašte.Hitachi Seaside

Pored Ashikaga parka, u Japanu se nalazi i park „Hitachi Seaside” , koji je isto poznat po gajenju različitih vrsta cveća tokom cele godine. Može se opisati kao paleta za slikanje, na kojoj se boje neprekidno menjaju iz sezone u sezonu . U parku koji se prostire na 470 hektara, svi gosti mogu da uživaju u eksploziji boja od 170 sorti lala, milion narcisa, ruža, kao i žbunja koje svojom teksturom neverovatno podseća na pamuk. Najveća atrakcija parka je neobična vrsta cveća „Baby Blue Eyes”, koja  cveta jednom godišnje (u aprilu) , privlači veliki broj turista i oduzima dah fotografa iz celog sveta. U malom zabavnom parku „Pleasure Garden” , koji se nalazi unutar cvetnog parka, gosti mogu da se provozaju na panoramskom točku i da uživaju u slatkim mirisima ruža i ostalog cveća.