Najavljeno ulaganje u turističke potencijale Mačve

01. Mart 2021
Foto: Turistički Svet
Foto: Turistički Svet

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić poručila je prilikom posete opštinama Mali Zvornik i Ljubovija da te opštine kao i ceo Mačvanski okrug imaju značajne turističke potencijale koje je potrebno razvijati i da će Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija nastaviti da ulaže u turističke projekte u ovom kraju.

„Od posebnog je značaja izgradnja autoputa Ruma – Šabac – Loznica koji će unaprediti šanse za ekonomski razvoj ovog kraja ali i čitave Zapadne Srbije, i neophodno je da već sada ubrzano podižemo turističke destinacije u ovom delu naše zemlje, kako bi nove prilike bile iskorišćene u punom kapacitetu“, rekla je Matić.

Ona je napomenula da su za razvoj novih usluga ključni i projekti digitalizacije turističkih destinacija, kao i izgradnje širokopojasne infrastrukture u ruralnim područjima, dok je za ukupan napredak važno savremeno obrazovanje koje je omogućeno izgradnjom lokalne računarske mreže u okviru projekta „Povezane škole“.

Na sastanku sa predsednikom opštine Mali Zvornik, Zoranom Jevtićem, ministarka je konstatovala da je za unapređenje turizma neophodno i pokretanje ekoloških projekata, a ovom prilikom zvaničnici su obišli Podzemni grad Karađorđevo uoči početka druge faze radova na obnovi i adaptaciji tog objekta, za koje je resorno ministarstvo do sada opredelilo ukupno 57 miliona dinara.

U opštini Ljubovija, ministarka Matić je o razvojnim projektima razgovarala sa predsednikom opštine Milanom Jovanovićem, a posebno je bilo reči o mogućnostima izgradnje novog antenskog stuba koji bi omogućio bolji televizijski signal u određenim zonama i montažu opreme mobilnih operatera i dostupnost signala mobilne telefonije i interneta.

U Ljuboviji je organizovan obilazak lokacija predviđenih za izgradnju auto-kampa i otvorenih bazena za kupanje i biciklističke staze u Etno selu Vrhpolje, a nakon toga priređeno je svečano otvaranje destilerije „Destico M&M“.

Izvor: MTTT

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...