Najavljena izgradnja još jednog akva-parka u Nišu

06. April 2017
Najavljena izgradnja još jednog akva-parka u Nišu

Iako je izgradnja akva-parka u Nišu najavljivana bezbroj puta, a do danas nijedan nije izgrađen, uskoro bi Nišlije mogle da provode letnje dane u vodenim parkovima na dve lokacije, jer će pored parcele u Niškoj Banji, najverovatnije i pored hotela “Nais” biti izgrađen moderan akva-park.

Projekat i dogovor sa suinvestitorima su u završnoj fazi, pojašnjava advokat Nataša A. Nikolić koja zastupa konzorcijum vlasnika koji su početkom jula prošle godine kupili hotel “Nais”, a koji su zajedno sa investitorima došli na ideju da pored hotela grade akva-park.

Njega će graditi “investitori iz zemlje i inostranstva”, dodaje Nikolićeva, ali nije mogla da otkrije ko su oni dok ugovori ne budu potpisani. Planirano je da park bude završen već aprila naredne godine, kaže, pred letnju sezonu.

Prema sadašnjim planovima, pojašnjava, za prvu fazu radova biće neophodno 5 miliona evra, dok će celokupna investicija najverovatnije koštati oko 20 miliona evra.

Akva park bi trebalo da zauzme nekih 7 hektara zemljišta, ali se još ne zna šta će sve da obuhvati, odnosno koje sadržaje će imati - objašnjava Nikolićeva.

U međuvremenu će se, kaže, kao što je i ranije najavljeno, dograditi i rekonstruisati hotel “Nais”, a ukupna površina parcele je oko 35 hektara.

Inače, početkom jula prošle godine hotel “Nais” je za oko 135 miliona evra prodat konzorcijumu koji predvodi surdulička firma “Trgogradnja”, a u kome su još 2 fizička lica, a oni su tada najavili da će prve goste primiti ovog leta. Pored najavljene izgradnje akva-parka, gradske vlasti su najavile i da će se graditi hotel “Nais 2” sa suprotne strane auto-puta, a oba hotela bi trebalo da budu povezana pešačkim mostom.

Podsetimo da je još 2010. godine bilo reči o tome da će se u Nišu graditi akva-park, a sve najave su prolongirane do nedavno, kada je objavljeno da se parcela kod Niške Banje, tačnije zemljište na Loznom kalemu, priprema za gradnju akva-parka. Ukoliko ove najave budu ispunjene, Nišlije bi ubuduće mogle umesto jednog, da imaju čak dva vodena parka.

Najbliži akva-park Nišlijama je trenutno onaj u Doljevcu, koji je otvoren početkom jula prošle godine, sa 300 ležaljki, baldahinama, veštačkim talasima, toboganima, dečijim mobilijarom i teretanom na otvorenom.

Izvor: Južne vesti

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Turizam
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...
Turizam
Kamp „Zlatibor“ otvoren za posetioce
11. April 2024
Svim ljubiteljima kampovanja svoja vrata širom je otvorio Kamp „Zlatibor”....