Najavljen novi koncept Ade Ciganlije

06. Septembar 2019
Najavljen novi koncept Ade Ciganlije

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić obišao je juče Adu Ciganliju i tom prilikom najavio projekte koji bi u narednom periodu trebalo da poboljšaju ponudu, promene koncept i doprinesu boljem kvalitetu ponude najvećeg beogradskog izletišta.

Radojičić je sa direktorom JP „Ada Ciganlija” Robertom Đukićem obišao veći deo kompleksa Ade Ciganlije.

– Ada Ciganlija nije samo omiljeno beogradsko izletište već i jedan od najvećih rekreativno-sportskih centara i ekološka oaza našeg grada. Za nama je još jedna uspešna sezona, tokom koje je Adu posetilo oko 2,5 miliona posetilaca, a u najposećenijim danima ovde je boravilo oko 200.000 ljudi – rekao je Radojičić.

Prema njegovim rečima, Grad Beograd u narednom periodu planira značajno da unapredi ponudu Ade Ciganlije, kao i da je u tu svrhu pripremljeno nekoliko značajnih projekata.

– Novi koncept trebalo bi da napravi promenu u smislu da Ada Ciganlija bude aktuelna tokom čitave godine, kao i da ponuda po pitanju sportske infrastrukture bude još brojnija i kvalitetnija. Takođe, želimo da ovo bude mesto porodičnog okupljanja i da sadržaji budu namenjeni svim uzrastima. To je način na koji ćemo promovisati zdrav život, ali i porodične vrednosti. U saradnji sa Ministarstvom turizma, trgovine i telekomunikacija, na konkursu za dodelu subvencija za razvoj turističkih potencijala dobijena su sredstva za realizaciju projekta izgradnje trim-staze sa tartan podlogom u blizini kružnog toka na Adi Ciganliji, a vrednost projekta je 15 miliona dinara – rekao je Radojičić.

Osim toga, on je dodao da će biti realizovan projekat izmeštanja ulazne rampe unutar Ade Ciganlije za 105 metara i proširenja ulaznih i izlaznih kapaciteta, čime će umnogome biti umanjene gužve.

– Rekonstruisana rampa imaće tri ulazne i dve izlazne trake, čime će protok saobraćaja biti značajno brži. Takođe će biti obavljena rekonstrukcija i sanacija igrališta za fudbal. Taj projekat je vredan 7,2 miliona dinara, od kojih je šest miliona obezbedilo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, a ostatak Grad Beograd. Želimo takođe da obezbedimo iste uslove za sve posetioce, uključujući i ljude sa posebnim potrebama. Posebno mi je važno što se pravi dečje igralište prilagođeno deci sa posebnim potrebama, a taj projekat se radi u saradnji sa UNICEF-om – dodao je Radojičić.

Gradonačelnik je istakao da je u planu i rekonstrukcija kružnog toka kako bi se omogućio bolji protok vozila, kao i izgradnja fontane.

– Konačno, planira se i izgradnja plutajućeg montažnog objekta na vodi – plutajućeg doka kao nove turističke atrkacije i jednog od prepoznatljivih simbola Ade Ciganlije, koji će služiti za odmor, relaksaciju i fotografisanje posetilaca – zaključio je Radojičić.

Direktor JP „Ada Ciganlija” Robert Đukić zahvalio je gradonačelniku na poseti i ulaganjima koje grad realizuje i naglasio da je proširenje ulazno-izlazne rampe izuzetno značajno ne samo za Adu Ciganliju već i za Radničku ulicu, u kojoj se stvaraju gužve delom i zbog sporijeg ulaska vozila u kompleks Ade Ciganlije. Đukić je dodao da bi u budućnosti trebalo da se radi i na proširenju Makiškog puta, kako bi se smanjile saobraćajne gužve sa Makiške strane.

Izvor: beoinfo

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. Jul 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Turizam
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. Jul 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...