Nagoveštaj nove ere putovanja: Putnici kao promoteri koji zarađuju

30. Septembar 2022
Foto: Promo
Foto: Promo

Od danas svaki putnik može postati promoter ture na koju putuje i ostvariti bodove ili prihode.

Uživajući u putovanjima i koristeći mobilne tehnologije koje su nam uvek u džepu ili na dlanu, možemo biti promoteri destinacija i organizovanih turističkih tura na kojima se nalazimo, i tako čak ostvarimo i prihode! 

Kako se može zaraditi putujući i deleći utiske sa putovanja?

Internet i razvoj tehnologija su u značajnoj meri preobilkovali turizam, a najnovije rešenje srpskog start up-a, BOS4.tours platforme, otvara novu eru koja pruža nove mogućnosti za uživanje i zaradu.

Naime, na sajtovima koji koriste BOS4.tours tehnologiju za online rezervisanje tura i aktivnosti, svi putnici koji izvrše rezervaciju putovanja dobijaju na meil i posebno kreiran affiliate link koji vodi ka turi koju su rezervisali. Koristeći upravo taj link, putnici mogu da šalju svojim prijateljima pozive da im se pridruže na putovanju ili rezervišu isto putovanje u nekom narednom terminu. Naravno mogu promovisati i ture na kojima su bili, uz deljenje svojih fotografija i utisaka sa putovanja.

Sigurno se pitate: zašto bih ja ovo radio/la?

Zato što ćete od svake realizovane rezervacije koja je realizovana preko BOS4.tours rezervacionog sistema a stigla preko tog affiliate linka ostvariti pravo na novčanu naknadu (u vidu bodova koji se mogu iskoristiti za nova putovanja koja će biti rezervisana preko istog sajta).

Uz to, putnici dobijaju i direktan pristup sistemu gde, na svom ličnom nalogu, mogu pratiti statuse svih rezervacija koje su pristigle putem njihovog affiliate linka, kao rezultat promocije ture i u svakom trenutku imati uvid u ostvarene rezultate.

Bodovi mogu biti pretvoreni u novac, ukoliko je osoba koja vrši promociju preduzetnik i ima registrovanu preduzetničku radnju ili firmu koja može da fakturiše usluge promocije.

Sajtovi na kojima se ovo od danas počinje primenjivati su SerbianAdventures.com i Putujem.online, a uskoro i na sajtovima nekih turoperatora i destinacija.

BOS4.tours platforma je najnovije tehnološko rešenje srpskog start up-a, uz pomoć koje od sada turoperatori i promoteri destinacija i putovanja imaju mogućnost da kreiraju sopstvene affiliate parnerske mreže.

Obzirom na to da je u pitanju višejezična platforma, može se primenjivati na bilo kom tržištu, kako za organizatore tura tako i za destinacije koje žele bolju vidljivost ponude, više turista i duže zadržavanje na destinaciji.

Takođe, moguće je i objedinjavanje ponude više destinacija, te je ovo savršeno tehničko rešenje za sajtove koji bi objedinili ponudu regiona ili ponude tematskih putovanja.

Verujemo da će ovaj vid promocije postati popularan i doprineti većoj vidljivosti tura i onih destinacija koje nemaju velike budžete za oglašavanje ili, recimo, žele da iskoriste svoju dijasporu za promociju na nekim daljim tržištima.

PR tekst

SerbianAdventures.com

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...
Turizam
Veliko interesovanje bugarske privrede za Beograd i Srbiju
14. Mart 2024
Na 40. jubilarnom sajmu turizma u Sofiji, najvećoj turističkoj manifestaciji u Bugarskoj,...