Na sednici Klastera turističke privrede Vrnjačke Banje zaključeno: GOČ – DEO TURISTIČKE PONUDE TOKOM CELE GODINE

19. Novembar 2021
Banjski park; Arhiva: Vrnjačke novine
Banjski park; Arhiva: Vrnjačke novine
Đorđe Makuljević; arhiva hotela Fontana
Đorđe Makuljević; arhiva hotela Fontana
Boban Đurović; arhiva Vrnjačkih novina
Boban Đurović; arhiva Vrnjačkih novina
 
Na sednici Klastera turističke privrede Vrnjačke Banje, održanoj 16. novembra u konferencijskoj sali Hotela „Vrnjačke terme“, prema rečima Đorđa Makuljevića, predsednika Klastera, govorilo se o aktuelnostima vezanim za kovid propusnice, odnosno za epidemiološku situaciju u zemlji, kao i o otežanom radu hotela.
 
– Mi smo se složili da apsolutno svi moraju da poštuju mere, da to neće trajati još dugo i da se mora raditi na edukaciji. Edukacija u kooperaciji sa nacionalnim udruženjem HORES na teritoriji Vrnjačke Banje ići će upravo preko našeg klastera gde su svi hoteli pozvani i očekujemo da se odazovu u što većem broju, u naredna dva meseca. Potom će uslediti edukacija za restorane - izjavio je Đorđe Makuljević.
 
Sa otvaranjem novih hotela i proširivanjem turističke ponude, promenila se i struktura vrnjačkih gostiju. Oko 70% gostiju čine porodice sa decom.
 
– Na osnovu analize, lokalna samouprava će u dogovoru sa Klasterom raditi na tome da budžet za 2022. godinu, kao i svi projekti, budu usmereni što više ka ključnim atrakcijama Vrnjačke Banje da bismo upotpunili sadržajnost destinacije i time dali mogućnost da što više gostiju, što duže vremena provode u Vrnjačkoj Banji i da se time istaknemo kao turistička destinacija koja može da odgovori zahtevima porodičnog turizma - istakao je Boban Đurović, predsednik opštine Vrnjačka Banja, i najavio realizaciju projekta panoramskog točka kod izvora „Jezero“, kao prvu veliku investiciju u 2022. godini. On je rekao da će se lokalna samouprava posvetiti razvoju Goča.
Vrnjačkim hotelijerima je predočeno da od ove zimske sezone mogu da uvrste u ponudu ski stazu na Goču i da će Goč biti deo turističke ponude tokom cele godine.
 
– Uradićemo projekat sa Ministarstvom turizma. Imamo zainteresovane investitore čiji su projekti u duhu očuvanja planine Goč, čiji će sadržaji obeležiti novu epohu u razvoju Goča - dodao je Đurović.
 
Svi vrnjački hoteli biće predstavljeni u zajedničkoj publikaciji čije će štampanje organizovati Klaster, a služiće promociji Vrnjačke Banje kao turističke destinacije. Klaster je na sednici doneo i odluku da od januara 2022. godine svi hoteli usklade cene smeštaja prema kategorizaciji i renomeu koji Vrnjačka Banja ima na turističkoj mapi Srbije.
M.St.J.

   

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
VEST DANA: MOKRA GORA NA VRHU SVETA!
02. Decembar 2021
Danas je na zasedanju Generalne skupštine Svetske turističke organizacije Ujedinjenih...
Turizam
U fokusu turista dve srpske banje
02. Decembar 2021
U odnosu na oktobar prošle godine, ove godine je zabeležen veći broj turista i broj...
Turizam
Kragujevac domaćin 12. Međunarodnog sajma turizma i seoskog turizma
26. Novembar 2021
U organizaciji Šumadije sajma i Gradske turističke organizacije Kragujevca pod...
Turizam
Na Beogradskoj tvrđavi ponovo kuca sat na Sahat kuli
26. Novembar 2021
Kao posledica udara groma krajem maja 2021. godine, sat na Sahat kuli Beogradske tvrđave...