Na Kopaoniku izjednačene letnja i zimska sezona

25. April 2018
Na Kopaoniku izjednačene letnja i zimska sezona

Direktor Turističke organizacije Raška Radenko Cvetić rekao je danas da su u toku poslednje pripreme za početak letnje sezone na Kopaoniku, koja nudi širok spektar aktivnog odmora. On je agenciji Beta rekao da je na toj planini, koja predstavlja najmoćniji turistički centar u čitavom regionu, poslednjih godina gotovo izjednačena letnja i zimska sezona.

- Naš cilj je da turistička sezona na Kopaoniku traje oko sedam, osam meseci. Zimsku sezonu smo uspeli da produžimo na četiri meseca, a sada nam je zadatak da letnju sa dva produžimo bar na tri meseca, te da na taj način pomognemo svima koji rade na ovoj planini, a najviše opštini Raška i regonu - rekao je Cvetić.

On je dodao da je ovogodišnja zimska sezona na Kopaoniku bila za svaku pohvalu, sa oko 33 odsto stranih gostiju, dok leti ovu planinu posećuju uglavnom domaći gosti.

- Naša želja je da goste sa Kopaonika spustimo i do podnožja, odnosno do okolnih mesta koja takođe imaju šta da pokažu. U prilog tome smo potpisali predlog ugovora o osnivanju Turističke organizacije regije Kopaonik, u koju su uključena tri grada i 10 opština, sa kojom ćemo se kao destinacija predstaviti stranom tržištu - rekao je Cvetić.

On je istakao da je poslednjih godina, preko Ministarstva trgovine i turizma, opštine Raška i te Turističke organizacije, uloženo oko 100 miliona dinara u rekostrukciju postojećih i izgradnju novih kapaciteta u Jošaničkoj banji.

- Cilj nam je da iskoristimo prirodne potencijale i lekovitost vode koju ima Jošanička banja, ali i da pomognemo privatnom sektoru koji trenutno nudi oko 250 kreveta, što nije mali kapacitet. Dakle, želimo da povežemo goste koji su na Kopaoniku da tokom zime i leta mogu da koriste i kapacitete ove banje - rekao je Cvetić.

On je dodao da je u prethodne tri godine u Jošaničkoj banji uređeno postojeće banjsko kupatilo, izgrađeno je blatno kupatilo, izgrađen je otvoreni bazen, uređen je park, kej reke Jošanice, te da sve to pruža velike mogućnosti za dolazak turista.

Izvor:
Beta

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...