Na beogradskom aerodromu 7.4 odsto više putnika

17. Jul 2019

Broj putnika na beogradskom aerodromu povećan je u drugom kvartalu 2019. godine za 7.4 procenta u odnosu na isti period prošle godine, saopštila je danas kompanija Vinci Airports, koncesionar Aerodroma „Nikola Tesla“.

Broj putnika u celoj mreži Vinci-a je tokom drugog kvartala povećan za 7.3 procenta u odnosu isto tromesečje 2018. godine, uz ukupno 66.2 miliona putnika opsluženih na 46 aerodroma u okviru mreže, navodi se u saopštenju.

Tokom prve polovine 2019. godine, saobraćaj je porastao za 6.7 odsto.

Ovako dobri rezultati se naročito reflektuju na otvaranje brojnih novih avio-linija, neretko prvi put, između aerodroma kojima upravlja Vinci Airports i svetskih prestonica.

U Srbiji, kako se dodaje, saradnja kompanije Vinci Airports sa avio-prevoznicima od njenog dolaska krajem 2018. godine, dovela je do povratka kompanije Air France, koja je ponovo otvorila liniju Pariz-Beograd posle šest godina odsustva.

Takođe, Wizz Air je otvorio novu liniju između srpske prestonice i Aerodroma „Sent Egziperi“ u Lionu, kojim takođe upravlja Vinci.

- Razvoj novih linija je najvažniji za projekat kreiranja vrednosti kompanije Vinci Airports, koja je usvojila proaktivan pristup partnerstvu sa avio-kompanijama. Omogućavanjem lakše turističke, komercijalne i kulturne razmene, svaka nova linija pomaže da se podstakne zemlja domaćin i pomogne njen ekonomski rast - poručio je Nikola Notbar, predsednik Vinci Airports i generalni direktor kompanije Vinci Concešions, navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...