Merkurova svečana akademija - Veče vanvremenske elegancije u banjskom parku

14. Jul 2017
Merkurova svečana akademija - Veče vanvremenske elegancije u banjskom parku
Merkurova svečana akademija - Veče vanvremenske elegancije u banjskom parku

Ispred zgrade Termomineralnog kupatila Specijalne bolnice Merkur, održana je svečana Akademija pod nazivom “70 godina u službi građana”. Ovaj događaj obojio je centralni park Vrnjačke Banje u vanvremenski glamur, kroz zanimljiv muzičko dramski program i istovremeno istakao ključni trenutak u nedelji jubileja koju je Merkur organizovao od 10. do 14. jula, u cilju obeležavanja uspešnog poslovanja tokom sedam decenija.

Zvanice okupljene oko fontane u centralnom parku nakon predstavljanja Muzejske postavke u zgradi Termomineralnog kupatila uživale su u atraktivnom program.

Na samom početku programa dramskom tačkom publika je imala priliku da se vrati u prošlost, u vreme kada su Rimski legionari otkrili blagodeti mineralne vode Vrnjačke Banje. Od tog trenutka na kome se zasniva istorija banjskog lečenja u današnje doba prisutne je uveo voditeljski par, glumci Aleksandar Radojičić i Gorica Dinulović.

Razvojni put Merkura tokom 70 godina postojanja, na kreativan način u formi flmskog vremeplova za koji je scenario pisao profesor Milan Nikodijević, premijerno je emitovan za sve prisutne zvanice. Ovaj film je kroz zanimljiv kolaž scenskih segmenata ispričao priču o tradiciji i unapređenju i praćenju trendova u turizmu. Nakon emitovanja filma, prisutnim gostima obratio se direktor Merkura dr sci med Dejan Stanojević.

Prisutni gosti uzivali su u muzičkom programu koji je bio kombinacija operskog i starogradskog repertoara u izvođenju soprana Milice Nikolić, master studenta muzičkog konzervatorijuma u Beču i tenora Žaka Radinsona, koji je svoju karijeru ostvario u Švedskoj. Gudački kvartet Alegro iz Niša, svojim izvođenjem atraktivnog repertoara obojio je veče prijatnim zvukom.

Na završnici ove gala večeri, podeljene su povelje zahvalnosti kao simbol uspešne saradnje sa institucijama kao što su Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo turizma, Fond za zdravstveno osiguranje, Fond za penziono osiguranje i Opština Vrnjačka Banja. Povelje će takođe biti uručene svim dosadašnjim direktorima Merkura ili članovima njihovih porodica.

Nakon vatrometa i koktela uz zvuke saksofona druženje je nastavljeno u letnjoj bašti novootvorenog restorana Novog Merkura. U prijatnoj atmosferi i dobrom raspoloženju veče je proteklo na zadovoljstvo i gostiju i domaćina.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...