Maldivi lansirali originalan način privlačenja turista

01. Oktobar 2020
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Mnogima je želja da bar jednom posete Maldive, ali za one koji imaju sreće da ih često posećuju, ova država pokreće program lojalnosti u ugostiteljstvu.

Novi program „Maldives Border Miles“ najavljen je posebnom virtuelnom ceremonijom 27. septembra, na Svetski dan turizma, i ima za cilj privlačenje što većeg broja posetilaca na ovu egzotičnu destinaciju.

Program koji je pokrenulo Ministarstvo turizma, nagrađivaće turiste za česte posete, a trebalo bi da započne 1. decembra 2020. godine, navodi se u saopštenju vlade.

Biće to troslojni program lojalnosti: Aida (bronzani), Antara (srebrni) i Abaarana (zlatni). U saopštenju se takođe navodi da će „svaki nivo biti definisan nizom nagrada, usluga ili povlastica, koje se povećavaju kako članovi napreduju“. Detalji o tome šta tačno uključuju ove pogodnosti tek treba da budu objavljeni.

Turisti mogu da napreduju od bronzanog do zlatnog nivoa osvajanjem bodova pri svakoj poseti. Duži boravak može povećati broj osvojenih bodova, dok se dodatni bodovi dodeljuju i onima koji proslavljaju posebnu priliku na destinaciji.

Stručnjak za turističku industriju, Skot Kiz, smatra da bi ta ideja mogla da ima dugoročni potencijal.

“To je možda najinovativniji potez turističke zajednice jedne zemlje od programa ‘besplatnog zaustavljanja na putu ka Evropi’ koji je pokrenuo Island”, kaže Kiz.

Maldivi nisu usamljeni na listi destinacija koje su morale da budu kreativne nakon globalne krize sa koronavirusom. Karipska ostrva Angvila, Barbados i Aruba nude produžene vize ljudima koji traže lepše mesto za rad na daljinu.

Maldivi, čija ekonomija u velikoj meri zavisi od industrije turizma i ugostiteljstva, bili su jedna od prvih zemalja u Aziji koja je ponovo otvorila svoje granice.

Nakon četvoromesečnog zatvaranja granice, Maldivi su se ponovo otvorili za turiste 15. jula. Da bi ušli u zemlju, posetioci moraju da dostave dokaz o negativnom testu na COVID-19 urađenom u roku od 72 sata od njihovog odlaska.

 

Izvor: Bizlife

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...