Mađarski Ronan Air planira letove do Beograda

19. Februar 2019
Mađarski Ronan Air planira letove do Beograda

Mađarska start-up aviokompanija Ronan Air koja uskoro planira početak saobraćaja potvrdila za sajt Aviatica da planira letove od Budimpešte do Beograda.

Ronan Air je, prema pisanju mađarskih medija, planirao letove do 22 evropska grada, ali datum početka saobraćaja još uvek nije preciziran. Ova je kompanija objavila oglase za zapošljavanje u sektoru administracije, a u oglasima se navodi da je početak rada 1. jul.

Služba za odnose sa medijima ove kompanije izjavila je za naš sajt da je u planu da saobraćaj počne „sredinom godine“, a potvrđeno nam je da i će Beograd biti među prvim destinacijama. Kako saznajemo linija Budimpešta – Beograd počela bi sa radom krajem avgusta,  letovi bi bili svakodnevnui. Tip aviona i red letenja još nisu poznati

Međutim, sve u vezi sa ovom kompanijom je još uvek velika nepoznanica. Iako je osnovana još 2014. godine, a o njoj se godinama ranije pričalo, ona do danas nije poletela i ne zna se na kojoj floti bazira svoje ambiciozne planove. Na sajtu kompanije još uvek stoji obaveštenje da se letovi očekuju na leto 2017. godine što znači da sajt nije ažuriran bar dve godine.

O ovoj kompaniji su ranije mediji pisali u više navrata i to u kontekstu da se radi o novom mađarskom nacionalnom avioprevozniku, koji treba da zameni Malev. Ali ovakva ideja je sasvim nerealna, s obzirom da se radi kompaniji čiji je vlasnik strani državljanin i da u njoj država Mađarska nema nikakvog vlasničkog udela.

Njen vlasnik je Godaliyange Rohan Nanayakkara, državljanin Sri Lanke gde je od 1993. počasni konzul Mađarske za tu zemlju.

Izvor: Aviatica

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Turizam
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...