Lufthansa: Nepoznat datum povratka u Beograd

05. Jun 2020
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay

Neprijatno iznenađenje stiže iz Lufthanse. Beograd još dugo neće videti avione jednog od najvećih svetskih avio-prevoznika.

Prema najnovijem planu ove kompanije, koji je objavljen 4. juna, linija Frankfurt – Beograd povučena je iz reda letenja tokom jula, a kako Aviatica saznaje i avgust je pod znakom pitanja. Odluke o ponovnoj obnovi saobraćaja su podložne promenama u skladu sa epidemiološkom slikom i sa planom za ublažavanje restriktivnih mera širom Evrope.

Lufthansa je ponovo uvrstila liniju od Minhena do Beograda u svoje planove obnove saobraćaja od 23. juna. Ovaj let je prvo bio u rezervacionim sistemima od 15. juna, onda je pomeren na 1. jul, pa je u potpunosti izbačen iz sistema, zatim je najavljen da počinje u drugoj polovini juna, da bi tek od jutros ponovo bio dostupan za prodaju. 

Avio-kompanije Lufthansa Grupe zajedno objavljuju planove obnove saobraćaja sa izmenama na svakih nedelju dana. Prvobitno su svi letovi Lufthanse do Beograda, kako od Minhena tako i od Frankfurta bili planirani za početak od 15. juna, ali je odmah potom Frankfurt pomeren na jul. Iako su ovi letovi ubačeni u plan nisu postavljeni u rezervacione sisteme.

- Lufthansa će leteti na mnogim svojim interkontinentalnim letovima iz Frankfurta uključujući letove do Bostona, Hjustona, Johanezburga, Los Anđelesa i Vankuvera. Kao dodatak tome, više od 60 destinacija u Evropi će biti ponovo povezano letovima Lufthanse, a među njima su i Dablin, Marsej, Rejkjavik, Salcburg i Valensija - navedeno je u saopštenju kompanije.

Tokom juna iz Frankfurta će biti obnovljeni letovi i ka Budimpešti, Bukureštu, Sofiji, Splitu, Dubrovniku i Puli, a u julu će im se priključiti i Zadar iz našeg regiona. U planu nema letova do Beograda ali ni do Zagreba.

Ostale avio-kompanije iz Lufthansa Grupe su takođe najavile povećanje broja letova i destinacija već od 15. juna, dok će ozbiljniji interkontinentalni saobraćaj biti uspostavljen od 1. jula.

Austrian je tako najavio početak letova ka Bangkoku, Čikagu, Njujorku i Vašingtonu sa po tri leta nedeljno počev od 1. jula. Ova kompanija će liniju Beč – Beograd vratiti 24. juna, a tokom jula počeće saobraćaj i ka Podgorici i Zagrebu.

SWISS je prvi od Lufthansinih kompanija koji se vraća u Beograd. Danas se uspostavlja saobraćaj na liniji od Ciriha, a do kraja juna poleteće i avioni ka Splitu, Prištini, Skoplju, Ohridu, Tirani, Bukureštu i Budimpešti. U julu će biti dodati i Pula i Dubrovnik.

Lufthansa Grupa je najavila da će do septembra postepeno obnoviti letove do 90 posto svih ranijih destinacija u regionalnom i evropskom saobraćaju kao i 70 posto u dugolinijskom (interkontinentalnom) saobraćaju.

Izvor: Aviatica

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...