Lovefest nominovan za najbolji festival u Evropi

10. Oktobar 2016
Lovefest nominovan za najbolji festival u Evropi

Posle rekordnog izdanja festivala ljubavi i proslave desetog rođendana, Lovefest je ponovo nominovan za “Najbolji evropski festival srednje veličine”, prestižnu nagradu koju dodeljuje najuticajnije evropsko nagradno takmičenje European Festival Awards (EFA).

U okviru kategorije Best Medium Sized Festival, zajedno sa Lovefestom našlo se još 78 muzičkih događaja iz više od 20 zemalja, među kojima su hrvatski In Music festival, nemački Melt, kao i holandski festival Best Kept Secret.

Publika odlučuje ko ide u finale

Osim za glasove stručnog žirija, koga ove godine čine istaknuti pojedinci iz muzičke industrije, kao i ranije glasanje je otvoreno za javnost. Fanovi muzičkih festivala mogu da biraju svoje favorite i tako odrede 10 finalista, a svi koji budu glasali ulaze u trku za osvajanje VIP karata za pobedničke festival. Svi oni kojima je festival ljubavi i ove godine bio najbolji provod tokom leta za Lovefest mogu glasati OVDE.  

Glasanje traje do 31. oktobra, a lista 10 najboljih festivala koji su se plasirali u finale biće objavljena nedelju dana kasnije. Pobednici svake od kategorija biće proglašeni na svečanoj ceremoniji dodele nagrada u Groningemu, na holandskom Eurosonic Noorderslag festivalu koji će biti održan 11. januara 2017. godine.

Da podsetimo, Lovefest je ove godine proslavio 10 godina postojanja, a tokom jedne decenije festival je od žurke za nekoliko stotina posetilaca prerastao u jedan od najboljih muzičkih događaja u Evropi, koga je samo ove godine posetilo više od 80.000 mladih ljudi iz celog sveta. Od svog osnivanja do danas festival je ugostio najveće zvezde iz sveta elektronske muzike među kojima su Sven Vath, Jeff Mills, Juan Atkins, Pan Pot, Dubfire, Martin Butrich, Fedde Le Grand, James Zabiela, Robert Hood, Kenny Larkin i mnogi drugi.

Lovefest Energy 15. oktobra u Beogradu

U okviru već tradicionalne promocije jedne od najvećih underground bina na ovim prostorima, u beogradskom klubu Drugstore 15. oktobra biće održan još jedan Lovefest Energy. U svom prestoničkom izdanju, Energy će ugostiti neka od trenutno najtraženijih imena na svetskoj muzičkoj sceni. Po prvi put pred beogradskim klaberima nastupiće legendarna Tama Sumo, koju fanovi Lovefesta pamte po nastupu koji je obeležio Lovefest Energy Stage 2014. godine u Vrnjačkoj Banji. Na Lovefest Energy dolazi i Fred P, a premijerno pred beogradskom publikom svoj album će predstaviti i DJ Qu. Domaća podrška ovog puta biće Marko Milosavljević, a muziku u “maloj sobi” vrti beogradska Beyond House ekipa.

Žurka uskoro rasprodata

Trenutna cena ulaznica za Lovefest Energy u Beogradu je 590 dinara, a karte su gotovo rasprodate. Za sve one koji ne budu dovoljno brzi da ih naruče putem sajta www.lovefest.rs, ulaznice mogu kupiti u svim poslovnicama Eventima, kao i u Gigstixu.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Kreirani prvi aranžmani za Balkan za turiste iz Rusije
16. Mart 2018
Na nedavno održanom Sajmu turizma MITT u Moskvi, predstavljeni su paket aranžmani za putovanje...
Turizam
Budva uvodi taksu: evro za obilazak Starog grada
16. Mart 2018
Turisti koji budu obilazili Stari grad u Budvi moraće ubuduće da plate taksu od jednog evra,...
Turizam
Ovo morate znati ukoliko vodite psa na putovanje
16. Mart 2018
Poželjno je unapred organizovati gde ćete jesti obroke, ali i saznati u kojim nacionalnim...
Turizam
Kineski turoperateri posetili Srbiju
15. Mart 2018
Turistička organizacija Srbije (TOS) u saradnji sa Evropskom turističkom komisijom, a povodom...