LOT ipak uvodi svakodnevni let Budimpešta-Beograd

02. Avgust 2019
LOT ipak uvodi svakodnevni let Budimpešta-Beograd

Poljska aviokompanija LOT u svojoj bazi u Budimpešti gradi novo čvorište koje će uključivati i letove iz Beograda.

LOT Polish Airlines će od 22. septembra 2019. uvesti direktnu liniju između Budimpešte i Seula, a od 30. marta 2020. i šest novih linija ka evropskim destinacijama, među kojima se našao i Beograd.

Uspostavljanje brojnih novih letova iz Budimpešte ukazuje na posvećenost LOT-a mađarskom tržištu, gde ova kompanija već neko vreme ima i svoju bazu iz koje obavlja redovan saobraćaj ka Njujorku, Čikagu, Varšavi , Krakovu i Londonu. Sa novim linijama Budimpešta će postati značajno vazduhoplovno čvorište ove kompanije u kome će biti moguće presedanje sa jedne na drugu liniju. Na ovaj način će biti povećana povezanost regiona Centralne i Istočne Evrope sa dugolinijskim destinacijama LOT-a.

Nove linije koje će biti uspostavljene od proleća naredne godine su Sofija, Prag, Beograd, Štutgart, Bukurešt i Brisel. Dve poslednje su bile najavljene za septembar ove godine, a i Beograd je bio planiran i čak su iz LOT-a zatražili slotove na beogradskom aerodromu, ali su ih ubrzo i otkazali. Ovo pomeranje je usledilo zbog dodatnog produženja roka za povratak aviona Boeing 737 MAX 8 u saobraćaj.

Letovi od Budimpešte do Praga i Štutgarta će biti dva puta dnevno (sem vikendom), dok će Sofija i Beograd biti povezani sa Budimpeštom svakodnevnim letovima.

U skladu sa novim redom letenja LOT će uneti izmene i u postojeće dugolinijske letove iz Budimpešte, koji će biti usklađeni sa evropskim letovima kako bi se obezbedila što bolja veza. Letovi do Njujorka će biti smanjeni na tri nedeljno (umesto 4), a letovi do Čikaga će postati sezonski obavljaće se samo tokom letnje sezone.

Prodaja karata za nove letove do evropskih gradova, uključujući i Beograd počeće 7. avgusta 2019. dok su letovi za Seul već u rezervacionim sistemima.

Izvor: Aviatica

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Kruzeri počeli da dolaze do Golubačke tvrđave
08. Maj 2024
Tvrđava Golubački grad je prvi međunarodni rečni kruzer ove godine ugostila 17. marta. Do...
Turizam
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Turizam
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...