Lonely Planet: Novi Sad u top 10 destinacija koje treba posetiti u 2019. godini

24. Oktobar 2018
Lonely Planet: Novi Sad u top 10 destinacija koje treba posetiti u 2019. godini

Novi Sad je od strane čuvenog vodiča i magazina Lonely Planet proglašen jednom od najboljih svetskih gradskih destinacija za turizam u 2019. godini.

Novi Sad, kao Evropska prestonica mladih 2019. i Evropska prestonica kulture 2021, dobija i priznanje Lonely Planet’s Best in Travel 2019 - dugo očekivane i poželjne kolekcije najboljih turističkih destinacija na svetu, koje nude nove trendove i iskustva turistima u narednoj godini.

"Elegantan i opušten, Novi Sad dolazi u centar pažnje turista, uprkos svom statusu drugog po veličini grada", kažu sa ushićenjem i u Lonely Planet-u.

Nezaboravna iskustva u gradu preporučena od strane eksperata Lonely Planet-a uključuju kako provođenje opuštenog popodneva na peščanoj plaži Štranda i u zelenom raju Ribarskog ostrva, tako i uživanje u gastronomskoj zabavi u tradicionalnoj vojvođanskoj kafani.

Tom Hall, glavni urednik  Lonely Planet-a, rekao je: "Novi Sad dolazi na svoje i s pravom prima globalno priznanje. Pošto je grad Evropska prestonica mladih 2019. godine, Donji grad Petrovaradinske tvrđave će biti podmlađen, dok je nekadašnja zapuštena Kineska četvrt pretvorena u oblast alternativne kulture. Dodajte na to izuzetnu austrougarsku arhitekturu Novog Sada, kao i niz vrednih galerija, muzeja i pozorišta, lako je videti zašto je ovo postala destinacija koja se mora videti."

Novi Sad je zauzeo  treće mesto na listi najboljih gradskih destinacija u 2019. godini.

- Izuzetno smo ponosni na Novi Sad i novo međunarodno priznanje koje dobija kao turistička destinacija - istakla je direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović i dodala: - Za sve nas ovo je priznanje za pozicioniranje Novog Sada u prethodnom periodu, ali i podstrek za dalje promotivne aktivnosti kako bismo u Srbiju doveli što veći broj turista.
 
Ovo priznanje dolazi nakon dugogodišnje promocije koju su partnerski vodile Turistička organizacija Srbije i Turistička organizacija Novog Sada, kao i ranije osvojenog priznanja Serbia best in travel 2015.

- Predan rad na promociji turističkih potencijala grada Novog Sada i okoline, brojni dogovoreni sastanci na domaćim i međunarodnim sajmovima, brojne kampanje, dovođenje novinara i turoperatora u naš grad, kao i druge promotivne aktivnosti, malog, ali vrednog tima TONS-a doveli su do sjajnih rezultata. Jedna od kruna rada je upravo i ovo prestižno priznanje: treća TOP destinacija za posetiti u 2019. godini - poručuju iz Turističke organizacije Novog Sada.

Lonely Planet je vodeća turistička medijska kompanija i svetski brend turističkog vodiča broj jedan, koji pruža inspirativne i pouzdane informacije za sve kategorije putnika još od 1973. godine. Tokom protekle četiri decenije štampano je više od 145 miliona vodiča.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. Jul 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Turizam
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. Jul 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...