Ljajić: Sportski turizam će biti u fokusu

20. Septembar 2016
Image by kinkate from Pixabay
Image by kinkate from Pixabay

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je na Zlatiboru da će u narednom periodu u fokusu Vlade biti sportski turizam i da će se u nekoliko centara u Srbiji stvoriti uslovi za adekvatne pripreme sportista.

- U cilju unapređenja sportskog turizma ove godine izgrađena su četiri košarkaška terena u Velikom Gradištu, vredna 15 miliona dinara, a gradi se i sportska hala u koju će biti uloženo do 55 miliona dinara - rekao je Ljajić.

U Novom Pazaru biće izgrađen atletski kamp za pripreme sportista, jedinstven u regionu, dok će Vrnjačka banja biti centar vaterpolo sporta po završetku bazena.

Na Zlatiboru, Vlada će finansirati izgradnju još dva fudbalska terena u vrednosti od 20 miliona dinara, izjavio je ministar Ljajić koji je na ovoj planini prisustvovao otvaranju bazena u dečjem odmaralištu Golija.

Ministarstvo turizma finansiralo je izgradnju bazena i proširenje smeštajnih kapaciteta sa 26 ležajeva sa 13 miliona dinara. Grad Užice je obezbedio 4,6 miliona dinara, a ustanova Dečje odmaralište Zlatibor 10,1 milion dinara sopstvenih sredstava.

- Ministarstvo će nastaviti sa projektima izgradnje turističke infrastrukture. Dečje odmaralište Golija planira i izgradnju sportske hale i sigurni smo da ćemo i taj projekat finansijski podržati - rekao je Ljajić.

Prilikom današnje posete, Ljajić je položio i kamen temeljac za izgradnju Omladinskog kulturnog centra na Zlatiboru.

- Zlatibor je lider u planinskom turizmu, koji poseti trećina gostiju koja boravi na srpskim planinama. Završetkom Omladinskog kulturnog centra poboljšaće se ukupan turistički promet i povećati broj gostiju koji ovde dolaze. Činimo sve da Zlatibor i u infrastrukturnom smislu bude jedan od vodećih centara u regionu - istakao je Ljajić.

Omladinski kulturni centar na Zlatiboru imaće oko 2.000 kvadratnih metara prostora. U okviru centra nalaziće se bioskopska sala, sala za pozorišne predstave, galerija i biblioteka, a jedan deo centra biće namenjen i za aktivnosti osoba sa invaliditetom.

Vrednost objekta je 130 miliona dinara, od čega ministarstvo turizma učestvuje sa 40 miliona dinara. Rok za završetak radova je 1. septembar 2017. godine.

Izvor: MTTT

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...