Ljajić: Ove godine očekujemo rekordan turistički promet

27. April 2016
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je na otvaranju Sajma turizma u Nišu da je od početka godine podeljeno skoro 14.000 vaučera za odmor u Srbiji.

Prema njegovim rečima, 65 odsto vaučera preuzeli su penzioneri, a najtraženije destinacije za odmor su Prolom i Lukovska banja, Banja Koviljača, Kopaonik i Zlatibor.

- Nadam se da ćemo do kraja godine podeliti svih 46.000 vaučera, koliko ih je predviđeno za ovu godinu - kazao je Ljajić koji je u niškoj hali “Čair” prisustvovao otvaranju 17. Međunarodnog sajma turizma i aktivnog odmora.

Ljajić je rekao da je od početka godine podeljeno samo šest vaučera za odmor u Niškoj Banji što je zanemarljiv broj u odnosu na druge turističke destinacije.

- Teško da možemo da imamo ozbiljniji razvoj turizma u niškom kraju bez oživljavanja Niške Banje. Najava izgradnje akva parka predstavlja optimističan signal da bi ova banja mogla da vrati stari sjaj - istakao je Ljajić.

On je rekao da je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunicija više nego zadovoljno rezultatima u sektoru turizma u prva dva meseca ove godine.

- Imamo rast broja domaćih turista za 14 odsto, rast broja stranih turista za 22 odsto, a broj noćenja porastao je za 22 odsto. U odnosu na prva dva meseca prošle godine devizni priliv je veći za devet odsto - kazao je Ljajić.

Ukoliko ne bude nekih nepredviđenih okolnosti, podvukao je Ljajić, ove godine možemo očekivati rekordan turistički promet.

Izvor: MTTT

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Turizam
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...
Turizam
Kamp „Zlatibor“ otvoren za posetioce
11. April 2024
Svim ljubiteljima kampovanja svoja vrata širom je otvorio Kamp „Zlatibor”....