Lepe vesti za one čija deca putuju avionom

10. Jul 2018
Lepe vesti za one čija deca putuju avionom

Putovanje sa decom zna da bude stresno, a ako deca pri tom putuju sama, nivo adrenalina podiže se na maksimum. Zbog toga je avio-kompanija Air France uvela niz novina s ciljem da deci omogući prijatno i zabavno iskustvo i time pomogne roditeljima da sa manje stresa dožive detetov put, bili oni s njim ili ne.

Imajući u vidu da 1.400.000 mališana svake godine leti Air France-om (od čega čak 300.000 dece putuje samo), ova avio-kompanija konstantno inovira svoju ponudu uz dva osnovna cilja: da deca lete sigurno i u atmosferi praznične zabave! Kako bi iskustvo letenja bilo jedinstveno, ova avio-kompanija im olakšava put svojim aplikacijama "Air France" i "Air France Kids".

Da let sa roditeljima bude zabavniji

Sva deca na letu, u zavisnosti od uzrasta, dobijaju svoj paketić za igru u okviru kog se nalazi:

  • 6 zabavnih lekcija iz meditacije na četiri jezika;
  • Mađioničarski set na dugolinijskim letovima (uz asistenciju Air France stjuarta, koji je takođe i mađioničar, deca će iz svog sedišta trikovima zadiviti roditelje);
  • Mališani uzrasta od 3 do 8 godina na dugolinijskim letovima dobijaju i bojanke i olovke, anti-stres balon i figurice životinja, a „Air France Kids“ aplikacija omogućava da dečiji crteži „ožive“ u 3D.

Aplikacije je moguće preuzeti sa App Store-a i Google Play-a, a sva dodatna upustva se mogu naći na www.airfrance.fr

Za bebe su namenjeni posebni putni setovi sa portiklom, plišanom igračkom, kašičicom, pelenama, vlažnim maramicama i kremama. Pored toga, igračke koje se unose na let dobiće oznaku „Moj meda“ na kojoj će pisati ko im je vlasnik i na kom su letu, kako se najbolji plišani prijatelji vaše dece ne bi zagubili. Mališani od 6 meseci do 2 godine imaju posebne obroke koji su napravljeni tako da budu zdravi, sa organskim namirnicama, zabavno servirani i jednostavni za pojesti.

Kad deca putuju sama

Veliki je stres pustiti decu da sama putuju. Zbog toga je Air France uveo jedinstveni program, „Kids Solo“, koji obezbeđuje da deca koja putuju sama budu pod stalnim nadzorom kako osoblja, tako i roditelja, sve dok ne stignu na željenu destinaciju.

Naime, preko „Air France“ aplikacije, roditelji mogu bukirati karte, menjati rezervacije, pratiti let u realnom vremenu (od ckeck-in do sletanja) i podeliti ove informacije sa osobom koja dočekuje mališane na odredištu. Takođe, ovim putem može da im se pošalje i fotografija deteta sa destinacije, zajedno sa osobom koja je zadužena da preuzme dete nakon leta.

Osoblje Air France-a će mlade putnike dočekati još na aerodromu i sprovoditi ih do njihovih gejtova, a sličan postupak će biti ponovljen čak i ukoliko ima nekoliko presedanja, sve dok neko od staratelja ne preuzme dete.

Ukoliko mališani imaju presedanja, na aerodormu Šarl de Gol čekanje će moći da prekrate u specijalizovanim lounge-ima sa knjigama, televizorom, video-igricama, stonim fudbalom i besplatnom Wi-Fi uslugom.

- Nadamo se da će uz ove novine putovanje biti zabavno i lagodno, baš kao i dečja igra - poručuju iz Air France.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Turizam
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...