Legoland – grad mašte i zabave od milion Lego kocki

13. Maj 2016
Ilustracija, foto: pixabay
Ilustracija, foto: pixabay

Jedna od najzanimljivijih turističkih atrakcija za sve ljubitelje Lego kockica, zasigurno je čuveni “Legoland” – park napravljen od milion lego kocki.  Bilo da želite da postanete pirat ili Viking, pa makar na jedan dan, ili želite da iskusite nešto novo, “Legoland” vam pruža jedinstvenu priliku da se prepustite mašti i da uživate u ovom neverovatnom svetu.

Iza svakog ugla naići ćete na bezbroj iznenađenja, jer baš zbog svojih zabavnih atrakcija privlači turiste iz celog sveta. Sami parkovi su tematski odrađeni i podeljeni su u različite oblasti. Svi parkovi uključuju “Lego Miniland” (grad koji predstavlja gradove i predele iz Evrope), modele sela, znamenitosti i niz drugih atrakcija koje su sačinjene od samih lego kocki, a sve to nalazi se na samo jednom mestu.

Tokom celodnevne posete, organizuju se porodične aktivnosti (mini-golf, kuglanje, veslanje) a za one najmlađe organizovane su i auto-škole gde deca mogu da voze male električne automobile napravljene da izgledaju kao Lego automobili i da nakon obuke dobiju i svoju Lego dozvolu. Čuveni „Discovery centar“, idalan je za decu uzrasta od 3-10 godina jer upravo učenje kroz igru ovaj park čini zaista posebnim.

Postoji nekoliko parkova širom sveta, poput “Legoland”-a u Nemačkoj (Gunzburgu) ili Danskoj – koji je ujedno i  najstariji “Legoland”, napravljen u blizini originalne fabrike Lego kocki. Osim ovih parkova, planira se otvaranje u Dubaiju, Indiji, Koreji i Japanu.

Najomiljeniji deo svakog “Legoland”-a jeste upravo čuveni “Miniland“, koji pored gradova koji su verno dočarani, uključuju i takozvani „prostor za maštu“, gde su figure iz popularnih serijala („Star Wars“) visoke i po dva metra i napravljene od samih kockica. Fantastične vožnje kroz začaranu šumu i pustinju, kao i podvodne avanture, zaista upotpunjuju ovaj doživljaj, pa nije ni čudo što je u Nemačkoj “Legoland” proglašen za najznačajnije turističko mesto. Na kraju dana, zabavu za celu porodicu pružaju i restorani, picerije, prodavnice gde turisti mogu da dožive svoje pravo “Legoland” šoping iskustvo.

Verovatno jedan on najtraženijih objekata, prilikom posete Nemačkoj, nalazi se na samo pet minuta od samog “Legoland”-a i sadrži čak tri restorana. Objekat „Feriendorf Legoland“ poseduje restorane u kojima se služe različita jela, sve sobe su tematski uređene i u njima gosti mogu da uživaju i prepuste se čarima koje nude.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...