Lakše do egzotičnih ostrva - "Er Srbija" i "Er Sejšels" potpisale kod-šer sporazum

01. Jul 2016
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Nacionalne avio-kompanije Srbije i Sejšela danas su potpisale novi kod-šer sporazum koji omogućava jednostavnije letove do ovih tropskih ostrva.
 
Po ovom sporazumu, "Er Srbija" će dodati svoju "JU" oznaku na četiri leta koje obavljaju "Er Sejšels" iz Pariza i Abu Dabija za Mahe, najveće ostrvo Sejšela, kao i iz Mahea za Johanesburg i Praslin, popularno ostrvo sejšelskog arhipelaga koje je poznato po zaštićenim šumama palmi "dvojnog kokosa".
     
Putnici "Er Srbije" će na ovaj način imati bolje veze sa Sejšelima i Južnoafričkom Republikom. Oni će takođe moći da iskoriste letove "Er Sejšels" ka druge dve popularne destinacije u Indijskom okeanu – Mauricijusu i Antananarivu, prestonici Madagaskara, četvrtog po veličini ostrva na svetu.
 
Novi sporazum o kod-šer saradnji dopunjuje postojeću saradnju između "Er Srbije" i "Etihad ervejza" za letove ka Sejšelima preko Abu Dabija, na taj način povećavajući broj opcija koje su na raspolaganju putnicima koji planiraju da putuju do tog arhipelaga. 
 
S druge strane, "Er Sejšels" će proširiti svoju mrežu linija dodajući svoju "HM" oznaku na četiri leta koje obavlja "Er Srbija", iz Abu Dabija i Pariza do Beograda, kao i na letovima iz Beograda do Praga i Moskve, što poslovnim putnicima i turistima omogućava jednostavne konekcije iz Sejšela ka Srbiji, Češkoj Republici i Rusiji.
 
- Raduje nas što ostvarujemo saradnju sa avio-kompanijom "Er Sejšels", našim 17. kod-šer partnerom i jednim od "Etihad ervejz" partnera, kojom ćemo našim putnicima omogućiti jednostavan pristup rajskim ostrvima Sejšela - rekao je ovom prilikom Dane Kondić, generalni direktor "Er Srbije", i dodao:
 
- Ovaj dogovor znači da naši putnici iz Srbije i drugih delova jugoistočne Evrope mogu da iskoriste 34 konekcije nedeljno sa samo jednim presedanjem, iz Beograda za Sejšele, vrhunsku letnju turističku destinaciju. Pored toga, na Sejšelima živi mala, ali značajna zajednica srpskog porekla, koji će moći na jednostavniji način da otputuju do domovine i da se vide sa porodicom i prijateljima - istakao je Kondić.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Turizam
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...