Kuda na izlet za vikend?

24. Avgust 2016
Image by eugene chystiakov from Pixabay
Image by eugene chystiakov from Pixabay

Ukoliko imate želju da negde otputujete tokom vikenda, ali još uvek ne znate gde, mi vam nudimo brojne predloge šta da obiđete u Srbiji, i to po sniženim cenama! S obzirom da meteorolozi najavljuju lepo vreme, sigurni smo da ćete uživati u lepotama Srbije.

Predlažemo vam obilazak Viminacijuma i dve tvrđave na Dunavu, i to za 1.550 dinara, kao i obilazak srpske Svete gore i Ovčarsko-kablarske klisure (polazak iz Čačka) po ceni od 3.500 RSD, laganu pešačku turu po planini Cer za svega 500 dinara, džip avanturu po Fruškoj gori - vozilima iz 1941. godine, ili nezaboravno krstarenje Đerdapskom klisurom, gde ćete otkriti svu moć Dunava, koji na Đerdapu ima svoju najužu i najdublju tačku na celom toku!

U Beogradu u subotu možete krenuti Putevima Nikole Tesle, tako što ćete za samo 690 dinara obići muzej velikog naučnika, kao i stogodišnje kabinete Elektrotehničkog fakulteta, gde ćete saznati kako je Tesla "pravio gromove", na koji način je proizvodio bežičnu energiju i loptaste munje...

Ukoliko ste avanturistički nastrojeni, možete poći u otkrivanje podzemnih tajni Beograda, ili krenuti tragovima Prvog svetskog rata - ako ste ljubitelj istorije. Za samo 650 dinara možete otkriti i skrivene tajne Petrovaradinske tvrđave, podzemnih i vojnih galerija i drevnog podgrađa.

Svi ljubitelji "božanskog nektara" mogu posetiti Župsko vinsko carstvo ili Šumadijsku Toskanu, krenuti Putem vina u Topoli, uputiti se na Jagodinsku vinsku turu, ili otići Do Kraja Sveta i uživati u Dunavskoj vinskoj trilogiji.

Ne propustite ni dvodnevnu turu za Andrićgrad i Mećavnik - dva graditeljska dela našeg čuvenog filmskog režisera, na kojoj ćete imati priliku da se provozate Šarganskom osmicom, otkrijete Potpećku pećinu, uživate u mini krstarenju Drinom...

Vrlo je zanimljivo, a i cenovno povoljno, otisnuti se u avanturu "Tragom srpskih vampira", a ako želite da se upoznate sa bogatstvom različitosti Vojvodine, onda je za vas idealna vojvođanska etno-multikulti tura.

No, šta god da odaberete, sigurni smo da ćete uživati!

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...