Kragujevac domaćin 12. Međunarodnog sajma turizma i seoskog turizma

26. Novembar 2021
Foto: TOS
Foto: TOS
U organizaciji Šumadije sajma i Gradske turističke organizacije Kragujevca pod pokroviteljstvom grada otvoren je 12. Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma, koji će biti otvoren do subote 27. novembra.
Tokom svečane ceremonije otvaranja sajma prisutnima su se obratili Aleksandar Lazović, predstavnik Šumadija sajma, Bojan Pavlović direktor GTO „Kragujevac“, Sanja Tucaković članica Gradskog veća grada Kragujevca, Marija Labović direktorka TOS-a i Jelena Milenković Orlić, pomoćnik ministra u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija. Tom prilikom direktorka Turističke organizacije Srbije, Marija Labović, je naglasila koliko je seoski turizam značajan deo turističke ponude Srbije i istakla da je ono što posetioci sajma mogu da vide u Kragujevcu, između ostalog, i deo TOS-ove promotivne kampanje „Biram srcem, biram Srbiju”.
 
- Kragujevac je grad u središtu Šumadije, na raskrsnici puteva i pre svega grad dobrih domaćina zato je važno što se u toj meri bavi promocijom gastronomskih ponuda, naše trpeze koja treba da postane brend  jer će pomoći da Srbiju promovišemo i kao gastronomsku destinaciju. Srpski turizam je dobio priliku da se i u okviru globalne krize repozicionira i postane kvalitetan proizvod u regionu, Evropi i na svetskom tržištu a tu šansu moramo da iskoristimo, jer Srbija ima toliko toga da ponudi - poručila je  Jelena Milenković-Orlić.
 
Na sajmu je prisutno više od 50 izlagača, uključujući nacionalne, regionalne i lokalne turističke organizacije, turističke agencije koje predstavljaju objedinjenu ponudu za zimu 2021/2022, hotelijere, turističke centre, banjska lečilišta, seoska domaćinstva i poljoprivredna gazdinstva, vinarije itd. U hali Šumadija sajma biće predstavljeni turistički potencijali Srbije, ali i Crne Gore, Bosne i Hercegovine i po prvi put Kosova i Metohije. Poslednjeg dana sajma biće dodeljene nagrade u kategorijama: Najuspešnija promocija, najuređeniji izlagački prostor i najbolji promo materijal. Tokom sajma, kao prateći program, organizovan je i sajam zimnice.
 
 
Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...