Kopaonik u znaku borovnice

26. Jul 2017
Kopaonik u znaku borovnice

Šumske proplanke, planinske pašnjake, doline reka, kao i ostale delove Kopaonika, nastanjuje razno divlјe voće. Najkompaktnije rasprostanjeno šumsko voće je samonikla borovnica, koja se prostire na 300 hektara, a bere se krajem jula i početkom avgusta.

Iskoristite sunčani vikend koji dolazi i posetite Kopaonik, koji je od 28. do 30. jula domaćin manifestacije "Dani borovnice“, gde se od lekovitih i mirisnih plodova priprema niz slasnih domaćih divota. Uz rekreativni i gastro doživlјaj možete saznati o očuvanju i lekovitosti borovnica.

Boravak na planini oduševiće sve one koji kroz zabavu i druženje žele da uživaju u prirodi, uče o njoj i pritom degustiraju njene najukusnije plodove. Na raspolaganju im je šetnja planinskom stazom, degustacija specijaliteta od borovnica, izlet do staništa borovnica, te izložba domaćih proizvoda, starina, rukotvorina i suvenira.

U okviru manifestacije biće održano predavanje na temu proizvodnje i zaštite borovnica, izložba proizvoda od borovnice i etno proizvoda, kulturno-umetnički program, takmičenje u berbi borovnica, ocenjivanje proizvoda od borovnica u nekoliko kategorija: sokova, alkoholnih pića, slatka i želea, džemova i pekmeza. Za pobednike u svim kategorijama obezbeđene su nagrade, ali i nagrada za najuređeniji štand.

Organizatori manifestacije su MK Mountain Resort, Nacionalni park Kopaonik, Turistička organizacija Raška i Turistička organizacija opštine Brus.

Izvor: TO Raška

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...