Koji su najjeftiniji gradovi za turiste?

24. Mart 2016
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

"Post Office Travel Money" svake godine pravi spisak najjeftinijih evropskih gradova, a na prvom mestu se ove godine našla prestonica Poljske - Varšava.

Kriterijumi prema kojima se pravi ova lista su cene kafe, piva, bezalkoholnih napitaka, obroka za dvoje, cene avioprevoza, ulaznice u muzeje i druge turističke atrakcije.

Naime, prema podacima kojima raspolaže "Post Office Travel Money", sve to se u Varšavi može dobiti po ceni od 145 evra, dok je najskuplji evropski grad Stokholm, gde sve ovo košta 300 evra. Na drugom mestu najjeftinijih gradova je Viljnus u Litvaniji, gde je za posetu prema navedenim kriterijumima potrebno izdvojiti oko 148 evra, a na trećem mestu je Budimpešta (157 evra), slede Riga u Letoniji (169 evra) i Krakov u Poljskoj (179 evra).

Kada je reč o zapadnoj Evropi, u Lisabonu su pale cene hotelskog smeštaja, što je ovaj grad smestilo na šesto mesto liste najjeftinijih gradova evrozone (173 evra), dok je Atina pala na desetu poziciju (190 evra).

Kada je reč o hrani i piću, najjeftinije je u Pragu, koji je na osmom mestu liste kada se sve cene uzmu u obzir, a Moskva je na devetom mestu (187 evra).

Na sedmom mestu liste najjeftinih evropskih gradova, našao se Dubrovnik (175 evra), a tome je doprineo pad cena hotelskog smeštaja.

Izvor: Mondo

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...