KLM: Duplo više low-cost letova na relaciji Beograd–Amsterdam

27. Mart 2018
KLM: Duplo više low-cost letova na relaciji Beograd–Amsterdam

Lepe vesti stižu iz kompanije Air France-KLM koja je u rasporedu letova za leto 2018. najavila 50% više letova na relaciji Beograd–Amsterdam putem svoje niskotarifne avio-kompanije Transavia. Trenutno Transavia leti 6 puta nedeljno iz Beograda za Amsterdam.

Umesto dosadašnjih šest, može se očekivati 9 letova nedeljno. Letnja sezona je počela 25. marta i trajaće do 27. oktobra 2018. 

Inače, karte u jednom smeru na relaciji Beograd–Amsterdam mogu se naći već od 39 evra.

Transavia nudi mogućnost da se i tokom niskobudžetnih letova upisuju Flying Blue milje, čime se kasnije dobija mogućnost čak i besplatnih avio-karata u okviru mreže letova AirFrance-KLM, kao i u okviru partnerske mreže od preko 30 avio-kompanija.

Air France-KLM za letnju sezonu 2018. ima povećanje ukupnih kapaciteta od 4.1% i 78 novih usluga na letovima svih dužina, u odnosu na prošlogodišnju letnju sezonu, pokriva 314 destinacija u 116 zemalja svojom mrežom letova i učvršćuje partnerstva na svim kontinentima, pa sa partnerskim avio-komapnijama pokriva više od 1.000 destinacija.

- Sa rastom kapaciteta od 4,1%, odlučili smo se za ofanzivniji pristup na svim tržištima. Ovog leta, grupa će predstaviti 78 novih usluga, što je inače rekord u našoj istoriji, ali i dokaz agilnosti i ambicije grupe da razvije svoje aktivnosti. Na ovaj način potvrđujemo rast ciljeva postavljenih u našem strateškom planu, što je i uslov da bismo zauzeli dobru poziciju na izuzetno zahtevnom tržištu kakva je avio-industrija - rekao je Žan-Mark Žanilak, generalni direktor kompanije Air France-KLM.

Na dugolinijskim letovima povećanje je 3.9% i uključuje 9 novih usluga u odnosu na prošlogodišnju letnju sezonu:

- 6 destinacija sa Šarl de Gol aerodroma: Najrobi (Kenija), Sijetl (SAD) od 25. marta, Tajpej (Tajvan) od 16. aprila i San Hoze (Kosta Rika) ostaju u Air France mreži od zimske sezone, dok će Joon leteti ka Fortalezi (Brazil) od 3. maja i ka Mahé (Sejšeli) od 5. maja. Takođe, Air France nastavlja let između Pointe-à- Pitre (Gvadelupe) i Atlante (SAD), a KLM sa aerodroma Šiphol i dalje pokriva destinacije Fortaleza (Brazil) i Mumbaj (Indija).

Povećanje kapaciteta kod srednjih i kratkih letova je 1,4% i uključuje 45 novih usluga u odnosu na prošlogodišnju letnju sezonu, a zanimljivo je da Air France uvodi novi let za Dubrovnik u špicu letnje sezone.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Turizam
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...
Turizam
Kamp „Zlatibor“ otvoren za posetioce
11. April 2024
Svim ljubiteljima kampovanja svoja vrata širom je otvorio Kamp „Zlatibor”....