Kineski policajci pomažu turistima u Srbiji

19. Septembar 2019
Kineski policajci pomažu turistima u Srbiji

Na ulice Beograda, Novog Sada i Smedereva uskoro će izaći zajedničke srpsko-kineske policijske patrole. Njihov prvi zadatak biće pružanje pomoći velikom broju turista iz Kine koji sve više posećuju Srbiju i njene znamenitosti.

Prezentacija konkretne saradnje srpske i kineske policije održana je u sredu u centru Beograda, a prisustvovali su joj ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ambasadorka Kine Čen Bo.

- Zajedničke patrole olakšaće komunikaciju sa velikim brojem kineskih turista koji dolaze u našu zemlju, ali i povećati njihovu bezbednost - rekao je Stefanović.

On je objasnio da su patrole formirane na osnovu sporazuma koji je u Beogradu potpisao sa ministrom javne bezbednosti Džao Kedžijem. Na prezentaciji rečeno je i da se do kraja godine očekuje porast broja kineskih turista u Srbiji od gotovo 40 odsto, u odnosu na 2018.

- Naša dva naroda povezuje čelično prijateljstvo i Srbija nikada neće zaboraviti da je Kina bila uz nju u najtežim trenucima - naveo je Stefanović.

Ambasadorka Čen Bo rekla je da se strateško partnerstvo Kine i Srbije brzo razvija, a da je deo toga i neuporedivo veći broj kineskih gostiju.

- Naša saradnja u oblasti sprovođenja zakona dostigla je viši nivo - rekla je Čen Bo, i izrazila očekivanje da će i srpski policajci u bliskoj budućnosti biti na ulicama Kine.

Izvor: Novosti

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...