Kina odobrila grupna putovanja u Srbiju za svoje građane

14. Mart 2023
Image by Igor Ovsyannykov from Pixabay
Image by Igor Ovsyannykov from Pixabay

Ministar turizma i omladine Husein Memić izjavio je da je Kina odobrila grupna putovanja u Srbiju za svoje građane.

Memić je rekao Tanjugu da je Kina stavila Srbiju na listu zemalja za grupna putovanja što, kako je rekao, govori da su izuzetno zadovoljni nedavnom posetom krajem februara, u okviru Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, kao i obilaskom Srbije.

- Pre samo mesec dana je bila prva lista od 20 zemalja na kojoj nije bila Srbija i zahvaljujući našim naporima i Sajmu turizma na kojem je partner zemlja bila Kina, Srbija se sada nalazi na toj listi. Mi smo sa zvanicama imali niz razgovora na temu da Srbiju uvrste na listu zemalja za grupna putovanja i upravo sada imamo sjajnu vest da je Srbija ušla u dodatnih 20 zemalja za grupna putovanja - rekao je Memić.

On je dodao da Srbija može da očekuje veliki broj kineskih turista u Srbiju, a posebno jer postoje i direktne avionske linije, jedna od Pekinga do Beograda, i druga iz Beograd za Tijanđin.

- Imamo bezvizni režim i očekujemo da će ovu i narednu godinu obeležiti ekspanzija kineskih turista, u najvećem mogućem broju u Srbiji - ocenio je Memić.

Osim poslovnih B2B sastanaka koji su organizovani u okviru Sajma turizma u Beogradu u februaru, Memić kaže da je kineska delegacija imala sastanke i u ministarstvu kao i sa direktorkom Turističke organizacije Srbije Marijom Labović.

- Nam je ovo važna vest, a sada je na nama da pripremamo hotelijere, ugostitetlje i druge, da kada gosti iz Kine budu dolazili, odnose pozitivne utiske. Imali smo veliko interesovanje za vreme Sajma turizma, posetu dva velika tur operatera iz Kine, jedan na drugom mestu i drugi na osmom mestu u toj zemlji - rekao je Memić.

Oni su u vreme posete sajmu, dodaje ministar, obilazili i Vojvodinu i ostale delove Srbije, kako bi prikupili što više informacija za dolazak kineskih turista u Srbiju.

- Sada vidimo rezultat toga, to znači da su bili zadovoljni i sa sastancima kao i onim što su videli širom Srbije. Ova vest je potvrda da radimo dobar posao - kazao je Memić.

Ministrarsvo turizma i omladine

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...