Kikinda ponovo na listi turističkih organizacija

12. Mart 2021
Foto: Turistički Svet
Foto: Turistički Svet

U Kikindi je osnovana Turistička organizacija tog grada, čiji je glavni slogan „Kikinda – grad dobrih ljudi“
 
Cilj je da se stavi akcenat na popularizaciju tradicionalnih manifestacija, ustanove kulture, poznate i manje poznate lokacije, koje su bitne za istoriju i sam život tog dela severa Banata.

Takođe, radiće se i na promociji svih zanimljivosti iz kikindskih sela, koje su do sada bile nepravedno zapostavljene.

Deo turističke ponude najvećeg grada severa Banata biće kulturne, zabavne, sportske i gastronomske manifestacije, u kojima se najviše ogledaju duh i multikulturalnost toga dela naše zemlje.

Svi posetioci Kikinde imaće priliku da se kroz novine bolje upoznaju sa onim što se u Kikindi mora videti i iskusiti", kaže za RNS v.d. direktorka Turističke organizacije grada Kikinde Jasmina Milankov.

„Pripremili smo jedan interesantan flajer, koji će biti dostupan svima koji budu boravili u restoranima i kafićima, na kom će se nalaziti fotografije turističke ponude koje Kikinda ima, sa QR kodom. Svako ko bude sedeo za stolom moći će da skeniranjem QR koda da dođe do informacija o tome šta to Kikinda nudi.“

Pandemija je posebno ugrozila turizam. Zato je novi način promocije grada jedan vid podrške toj privrednoj grani, koja će u ovom kontekstu akcenat stavljati na lokalnom nasleđu, priča gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

„Imali smo dovoljno vremena, razmišljali i došli smo do zaključna da je osnivanje Turističke organizacije odličan koncept u promociji, ne samo turističkih potencijala, nego i investicionih, kao i svega onoga što grad Kikinda nudi.“

Uz „Dane ludaje“, „Sovembar“, „Mamutfest“ i ostale prepoznatljive manifestacije u Kikindi, radiće se i dodatna ponuda, kao i nove turističke ture, a važnu ulogu u njima imaće i kikindska sela.

U planu je i otvaranje suvenirnice, kako u gradu, tako i u onlajn formi. Tako će ljudi iz svih delova sveta moći da se upoznaju sa onim što nudi Kikinda, grad dobrih ljudi.

Izvor: RTV
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...