Kikinda ponovo na listi turističkih organizacija

12. Mart 2021
Foto: Turistički Svet
Foto: Turistički Svet

U Kikindi je osnovana Turistička organizacija tog grada, čiji je glavni slogan „Kikinda – grad dobrih ljudi“
 
Cilj je da se stavi akcenat na popularizaciju tradicionalnih manifestacija, ustanove kulture, poznate i manje poznate lokacije, koje su bitne za istoriju i sam život tog dela severa Banata.

Takođe, radiće se i na promociji svih zanimljivosti iz kikindskih sela, koje su do sada bile nepravedno zapostavljene.

Deo turističke ponude najvećeg grada severa Banata biće kulturne, zabavne, sportske i gastronomske manifestacije, u kojima se najviše ogledaju duh i multikulturalnost toga dela naše zemlje.

Svi posetioci Kikinde imaće priliku da se kroz novine bolje upoznaju sa onim što se u Kikindi mora videti i iskusiti", kaže za RNS v.d. direktorka Turističke organizacije grada Kikinde Jasmina Milankov.

„Pripremili smo jedan interesantan flajer, koji će biti dostupan svima koji budu boravili u restoranima i kafićima, na kom će se nalaziti fotografije turističke ponude koje Kikinda ima, sa QR kodom. Svako ko bude sedeo za stolom moći će da skeniranjem QR koda da dođe do informacija o tome šta to Kikinda nudi.“

Pandemija je posebno ugrozila turizam. Zato je novi način promocije grada jedan vid podrške toj privrednoj grani, koja će u ovom kontekstu akcenat stavljati na lokalnom nasleđu, priča gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

„Imali smo dovoljno vremena, razmišljali i došli smo do zaključna da je osnivanje Turističke organizacije odličan koncept u promociji, ne samo turističkih potencijala, nego i investicionih, kao i svega onoga što grad Kikinda nudi.“

Uz „Dane ludaje“, „Sovembar“, „Mamutfest“ i ostale prepoznatljive manifestacije u Kikindi, radiće se i dodatna ponuda, kao i nove turističke ture, a važnu ulogu u njima imaće i kikindska sela.

U planu je i otvaranje suvenirnice, kako u gradu, tako i u onlajn formi. Tako će ljudi iz svih delova sveta moći da se upoznaju sa onim što nudi Kikinda, grad dobrih ljudi.

Izvor: RTV
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. Jul 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Turizam
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. Jul 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...