Kaubojski grad na Zlatiboru prima prve goste već u aprilu 2020.

05. Novembar 2019
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay

 Ako ste nekada želeli da vidite kako su živeli kauboji i Indijanci, put vas ne mora voditi čak do Amerike, već mnogo bliže. U Zapadnoj Srbiji, na Zlatiboru, na skoro šest hektara površine ove planine, niče ni manje ni više nego kaubojski grad i indijansko naselje.

 
U ovom gradu, koji će prve svoje "kauboje" primiti 20. aprila naredne godine, možete videti verodostojne repilike salona, banke, pošte, berberina, kancelarije za šerifa čak i repliku zatvora - baš kao u vestern filmovima.
 
Ovaj kaubojski grad koji ima šatore, karavane, hotel i 12 kućica, a za čije je unutrašnje uređenje zadužena firma Neouniverzal Zlatibor, moći će da ugosti oko 100 gostiju. Od dodatnih sadržaja grad ima kafe poslastičarnicu, teretanu, muzej starih predmeta i konjušnicu.
 
A iza ove ideje ne stoji Amerikanac, već naš čovek - Zlatiborac Milija Čumić. Kako kaže za eKapiju, na ovu ideju došao je sasvim slučajno.
 
- Prvobitna ideja je bila da pravim etno selo na Zlatiboru. Međutim, jedan prijatelj je u razgovoru pomenuo da su mu zanimljivi vestern filmovi, te sam ja kasnije počeo da istražujem na internetu kaubojska sela, naselja i došao sam na ideju da napravim spoj američke i srpske kulture - kaže Čumić za naš portal.
 
I upravo je to uradio. Taman kad obiđete američke karavane i šatore, na vrhu ovog autentičnog gradića sačekaće vas crkva i srpske kuće.
 
- U Teksasu postoji grad El Paso, kod kojeg reka Rio Grande deli Ameriku od Meksika. Ja sam na delu gde je Meksiko stavio Srbiju, tu sam izgradio crkvu i srpske kućice, tako da je ovo grad gde se spajaju dve kulture - kaže Čumić.
 
Na samom ulazu sa donje strane grada je i rodeo za jahanje, a Čumić kaže da će do otvaranja ubaciti i pripremiti još neke programe za animaciju dece i odraslih.
 
Izvor: eKapija
Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...