Kaubojski grad na Zlatiboru prima prve goste već u aprilu 2020.

05. Novembar 2019
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay

 Ako ste nekada želeli da vidite kako su živeli kauboji i Indijanci, put vas ne mora voditi čak do Amerike, već mnogo bliže. U Zapadnoj Srbiji, na Zlatiboru, na skoro šest hektara površine ove planine, niče ni manje ni više nego kaubojski grad i indijansko naselje.

 
U ovom gradu, koji će prve svoje "kauboje" primiti 20. aprila naredne godine, možete videti verodostojne repilike salona, banke, pošte, berberina, kancelarije za šerifa čak i repliku zatvora - baš kao u vestern filmovima.
 
Ovaj kaubojski grad koji ima šatore, karavane, hotel i 12 kućica, a za čije je unutrašnje uređenje zadužena firma Neouniverzal Zlatibor, moći će da ugosti oko 100 gostiju. Od dodatnih sadržaja grad ima kafe poslastičarnicu, teretanu, muzej starih predmeta i konjušnicu.
 
A iza ove ideje ne stoji Amerikanac, već naš čovek - Zlatiborac Milija Čumić. Kako kaže za eKapiju, na ovu ideju došao je sasvim slučajno.
 
- Prvobitna ideja je bila da pravim etno selo na Zlatiboru. Međutim, jedan prijatelj je u razgovoru pomenuo da su mu zanimljivi vestern filmovi, te sam ja kasnije počeo da istražujem na internetu kaubojska sela, naselja i došao sam na ideju da napravim spoj američke i srpske kulture - kaže Čumić za naš portal.
 
I upravo je to uradio. Taman kad obiđete američke karavane i šatore, na vrhu ovog autentičnog gradića sačekaće vas crkva i srpske kuće.
 
- U Teksasu postoji grad El Paso, kod kojeg reka Rio Grande deli Ameriku od Meksika. Ja sam na delu gde je Meksiko stavio Srbiju, tu sam izgradio crkvu i srpske kućice, tako da je ovo grad gde se spajaju dve kulture - kaže Čumić.
 
Na samom ulazu sa donje strane grada je i rodeo za jahanje, a Čumić kaže da će do otvaranja ubaciti i pripremiti još neke programe za animaciju dece i odraslih.
 
Izvor: eKapija
Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. Jul 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Turizam
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. Jul 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...