Karneval u Budvi od 28. do 30. aprila

10. April 2017
Karneval u Budvi od 28. do 30. aprila

Jedan od najznačajnijih i najvećih događaja u Budvi, Međunarodni turistički budvanski karneval, ove godine će se održati od 28. do 30. aprila.

Pod sloganom „Naoružaj se ljubavlju“, nakon uskršnjih, a neposredno pre prvomajskih praznika, Budva će ugostiti brojne posetioce iz zemalja okruženja i Evrope.

Karneval će početi u petak nakon što maske, predvođene Dragoljubom Đuričićem i njegovim bubnjarima, "Abrumom“ pozovu građane Budve i turiste na feštu. Zabava se zatim nastavlja u kafićima i restoranima unutar zidina Starog grada do kasno u noć.

Maske iz svih krajeva sveta dolaze u Budvu kako bi bile deo „Velike karnevalske povorkе“, koja se održava u subotu 29. aprila i završava velikim vatrometom. Iste večeri, posetioce očekuju i koncerti na više bina unutar Starog grada, a nastupiće Rambo Amadeus, Dragoljub Đuričić i drugi.

Treći dan Karnevala posvećen je najmlađima, i tad se održava „Mala karnevalska povorkа“, kao i niz edukativno-zabavnih igara i programa na bini.

Pored bogatog kulturno-zabavnog programa, neizostavni deo Karnevala je „Slatki kutak“, gde će se služiti tradicionalni slatkiši budvanskog kraja.

U susret prvomajskim praznicima, muzički program se nastavlja i u nedelju 30. aprila uveče, kada će biti organizovan koncert na trgu ispred Starog grada, a nastupiće budvanski bend “Mazzom u fugazzu”, a zatim “Who See”.

Karneval u Budvi označava i nezvanični početak letnje turističke sezone, što mu daje posebnu draž i veselu atmosferu tokom svih dana trajanja, navodi se u saopštenju Turističke organizacije Budve.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Turizam
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...
Turizam
Kamp „Zlatibor“ otvoren za posetioce
11. April 2024
Svim ljubiteljima kampovanja svoja vrata širom je otvorio Kamp „Zlatibor”....