Karneval "Srbija" sutra u Beogradu

20. Septembar 2022
Foto promo: Centar Spektar
Foto promo: Centar Spektar

U okviru četvrtog po redu Good Food Good & Wine Festivala, privredno–turističe manifestacije koja okuplja proizvođače tradicionalne hrane i vina, ali i drugih autentičnih proizvoda iz Srbije i regiona, u sredu 21. septembra u Beogradu se održava Karneval „Srbija” sa početkom u 12 časova.

Povorka u kojoj će biti predstavnici kulturno-umetničkih društava, turističkih organizacija i kompanija će se kretati od Palate Albanija, duž Knez Mihailove ulice, pa sve do Kalemegdana.

Cilj Karnevala "Srbija” je promocija naše zemlje u svim njenim raskošim potencijalima: hrani, vinima, kulturi, ljudima, turizmu… Karnevalsku povorku činiće veliki broj članova folklornih i pevačkih društava, orkestara, trubača, urbanih dens grupa, zabavljača, animatora i javnih ličnosti. Povorke će se na nekoliko lokacija duž trase zaustaviti kako bi učesnici izveli kulturno-umetnički program.

Karneval "Srbija” se organizuje kao deo Good Food & Wine festivala, čiji je centralni događaj, sajam tradicionalne hrane i vina zakazan za subotu 24. septembar na Sava Promenadi.

Program festivala:
Sreda, 21. septembar, u 12h - Karneval "Srbija“, od Palata Albanija, duž Knez Mihailove ulice, do Kalemegdana; učesnici kulturno-umetnička društva, turističke organizacije, kompanije…

Subota, 24. septembar, radno vreme 14 – 23.00 - Sajam tradicionalne hrane i vina, Sava Promenada. Svečano otvaranje u 15.00; dodela plaketa izlagačima; tombola; kulturno-umetnički program

Festival se održava pod sloganom „Zvezda Beograda“, budući da je nosilac prestižnog istoimenog priznanja kao jedna od najboljih manifestacija u 2021. godini koju je podržao Grad Beograd.

Good Food & Wine Festival ima za cilj promociju Beograda kao najprestižnije siti brejk destinacije u regionu i šire, kao i sveukupne turističke privrede Srbije kroz prezentaciju naše tradicionalne hrane, vina, zanatstva i drugih delatnosti. Festival se i ove godine održava se pod pokroviteljstvom Grada Beograda, Sekretarijata za privredu i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

 

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...