Kampanja „Moja Zapadna Srbija“ povećala interesovanje turista za ovu regiju

07. Mart 2018

Kampanja „Moja Zapadna Srbija“ generisala je više od 8.000 fotografija i značajno povećala interesovanje turista za Zapadnom Srbijom!

U drugoj polovini 2017. godine, na društvenim mrežama bila je aktivna kampanja #MojaZapadnaSrbija, koja je dobro prihvaćena među turistima i lokalnim stanovništvom, a njen rezultat je više od 8.000 sjajnih fotografija i kratkih snimaka atrakcija, trenutaka i doživljaja turista u Zapadnoj Srbiji. Sve to je uticalo i na značajno povećanje interesovanja turista za ovaj deo Srbije.

Kampanju je realizovala regionalna Turistička organizacija Zapadna Srbija u saradnji sa specijalizovanom agencijom Tourism Management and Consulting. U kampanji su učestvovale i lokalne Turističke organizacije, hotelijeri, seoska domaćinstva i vlasnici privatnog smeštaja.

Cilj kampanje bio je kreiranje digitalnog vizuelnog sadržaja od strane samih turista isključivo iz prvog lica (jer je to perspektiva koja će najbolje prikazati potencijalnim turistima šta oni mogu doživeti u Zapadnoj Srbiji i kako će ti doživljaj konkretno izgledati) i da zatim fotografije i video klipove podele na društvenim mrežama Instagram i Facebook uz haštag kampanje #MojaZapadnaSrbija.

Kako bi se turisti motivisali da učestvuju u kampanji, obezbeđene su nedeljne i mesečne nagrade za najlepše fotografije, a bilo je i dosta utešnih nagrada. Podeljeno je ukupno 6 mesečnih i 24 nedeljne nagrade. U izboru najlepših fotografija svake nedelje učestvovali su turistički radnici Zapadne Srbije, ali i sami turisti glasanjem na Facebook stranici.

Za potrebe promocije kampanje kreiran je i promo spot koji je turistima i lokalnom stanovništvu približio tip sadržaja koji se traži u kampanji, kao i poseban mikro sajt kampanje www.mojazapadnasrbija.rs na kojem su postavljene sve informacije i pravila učestvovanja.

Kampanja „Moja Zapadna Srbija“ je zvanično realizovana šest meseci, od juna do decembra 2017. godine. U tom periodu pristiglo je više od 8.000 fotografija, što kampanju čini više nego uspešnom! Procenjuje se da su fotografije Zapadne Srbije u ovoj kampanji imale auditorijum od preko 2.300.000 ljudi!

Kako ističu iz Turističke organizacije Zapadna Srbija, ova kampanja se odlično odrazila na popularizaciju ove turističke regije, što pokazuju i određeni statistički podaci sa društvenih mreža:

  • Instagram nalog regije povećao je broj pratilaca za 668.53%
  • Broj fanova Facebook stranice povećan je za 24,37%
  • Organski doseg objava na Facebook stranici povećan za 222.52%

- Pozivamo turiste da nastave sa deljenjem svojih fotografija na Fejsbuku i Instagramu sa haštagom #MojaZapadnaSrbija, jer će se kampanja verovatno nastaviti i u 2018. godini kada će u konkurenciju za nagrade ući sve fotografije počevši od 1. januara - poručuju iz Turističke organizacije regije Zapadna Srbija.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Turizam
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...