Kakve će utiske rumunski novinari preneti o Srbiji?

26. Oktobar 2022
Photo by Paddy Pohlod on Unsplash
Photo by Paddy Pohlod on Unsplash

Urbana kultura Beograda, novosadske atrakcije, vinarije Sremskih Karlovaca, ali i krajolik centralne Srbije, Oplenca, Vrnjačke banje i Kopaonika, naći će se u putopisima i reportažama najvažnijih turističkih emisija i magazina u Rumuniji, zahvaljujući grupi novinara iz Bukurešta koji će ove nedelje obilaziti našu zemlju.

U nameri da predstave Srbiju kao poželjnu i aktuelnu turističku destinaciju za turiste iz Rumunije, novinari će tokom sedmodnevnog boravka obići prestonicu i druge gradove, lokacije, znamenitosti, parkove prirode, odmarališta, kako bi publici u svojoj zemlji preneli utiske i dali preporuke za putovanja i boravak u Srbiji tokom nastupajuće zimske i prolećne sezone.

Po čemu su posebne Beogradska i Petrovaradinska tvrđava, u čemu je magija skadarlijskih večeri, zašto su srpska vina sve popularnija, koji muzeji čuvaju neprocenljiva blaga, saznaće novinari ovih dana, kao i u kojim rizortima mogu da odsedaju oni koji dođu na skijanje na Kopaonik, odmor u Vrnjačku banju ili izlet u etno domaćinstvo.

- Srbija ima mnogo da ponudi. Neverovatne predele, izvrsnu hranu i gostoljubive ljude koji će sve učiniti da se osećate kao kod kuće. Kao turistički novinari, uvek tražimo priče vezane za destinacije, poput porekla hrane ili vina. Važno nam je otkriće da Srbija i Rumunija imaju mnogo toga zajedničkog - rekao je Adrian Boioglu, glavni urednik magazina GoNext i dodao da veoma ceni sve što su turističke organizacije Srbije i Beograda zajedno sa partnerima priredile i da će sa zadovoljstvom promovisati sve što Srbija ima da ponudi turistima iz Rumunije.

- Ovo je moj četvrti put u Srbiji i drugi u Beogradu, i oduševljen sam da vidim kako se turizam vaše zemlje razvija od 2009. godine kada sam je prvi put posetio. Mesta koja sam video su prelepa, ljudi su druželjubivi i hrana je sjajna. Sa uzbuđenjem čekam da otkrijem šta su nam još organizatori pripremili do kraja ovog studijskog putovanja - rekao je Grig Bute, novinar Catavencii / Ora de Turism.

Grupa će posetiti i manastir Studenicu, Dvorski kompleks na Dedinju, krstariće beogradskim rekama i prošetati pešačkim stazama na obodu Kopaonika, uz nezaobilaznu degustaciju tradicionalnih srpskih specijaliteta različitih krajeva.

Turisti iz Rumunije su u ovoj godini prema statističkim podacima u prvih osam meseci u porastu od 160 odsto u Beogradu, odnosno 155 odsto u Srbiji, sa daljom tendencijom rasta.

Studijsko putovanje za rumunske novinare realizuju Turistička organizacija Beograda i Turistička organizacija Srbije u saradnji sa našom nacionalnom avio kompanijom Air Serbia.

Turistička organizacija Beograda

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Nagrada „Turistički cvet“ dodeljena najboljima u turizmu Srbije po 38. put
07. Decembar 2023
Najznačajnija nagrada u turizmu Srbije „TURISTIČKI CVET“ je dodeljena 38. put...
Turizam
Rehabilitacioni centar kod Knjaževca dobija nove sadržaje
04. Decembar 2023
Opština Knjaževac raspisala je nabavku za radove na opremanju rehabilitacionog centra na...
Turizam
HORES predstavio projekat
28. Novembar 2023
Tokom događaja koji je organizovao Savez za pristupačnost, u partnerstvu sa Gradskom...
Turizam
Nova inicijativa za 250.000 vaučera od po 10.000 dinara u 2024.
28. Novembar 2023
Udruženje „Moja Srbija“ ponovilo je poziv Vladi Republike Srbije da u narednoj...