Jura Avantura: Otvoren Dino park na Kalemegdanu

21. Jun 2016
Jura Avantura: Otvoren Dino park na Kalemegdanu

Kalemegdan, najatraktivnija i najposećenija turistička lokacija u Srbiji, koju dnevno obiđe više od 3.000 stranih i domaćih gostiju, svoju ponudu obogatila je 18. juna otvaranjem Dino parka.

Pod nazivom "Jura Avantura", Dino park je postavljen ispred Stambol kapije na Beogradskoj tvrđavi, gde je više od 35 replika dinosaurusa u prirodnoj veličini, među kojima su i pokretni reptili iz praistorije koji ispuštaju zvuke, dostupno za istraživanje, fotografisanje i edukaciju mališana.



"Jura Avantura" nudi deci i odraslima veliki broj kulturno-zabavnih i edukativnih sadržaja; vikendima se organizuju igre bez granica, predavanja i radionice, a Dino park će posećivati i mađioničari.

Radoznali mališani sada imaju priliku da na momenat postanu paleontolozi, da istražuju i otkopavaju fosilne ostatke pomoću specijalnog alata. U pratnji animatora mogu da razvijaju maštu i zamisle kako je izgledala planeta kada su ovi gorostasi vladali njome. Najhrabrija deca mogu i da jašu svog pokretnog dinosaurusa, da se fotografišu u čeljustima T-reksa i da na uzici šetaju spinosaurusa.



Direktor JP "Beogradska tvrđava" Petar Andrijašević ističe da su, zahvaljujući "Juri Avanturi", Beograd i Beogradska tvrđava dobili zabavni park na kom će im pozavideti mnogi evropski gradovi. Park je prepun sadržaja, smešten u hladovini velelepnih platana i pravo je mesto za uživanje cele porodice u letnjim danima.

Dino park će biti otvoren do 31. oktobra, svakog dana, od 10 do 20 časova. Cena ulaznica iznosiće 350 dinara za odrasle i 250 dinara za decu do 15 godina, dok deca do tri godine ne plaćaju ulaz.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Turizam
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...
Turizam
Kamp „Zlatibor“ otvoren za posetioce
11. April 2024
Svim ljubiteljima kampovanja svoja vrata širom je otvorio Kamp „Zlatibor”....