Izraelski turoperateri oduševljeni Beogradom

27. April 2023
Foto: Turistička organizacija Beograda
Foto: Turistička organizacija Beograda

Uspostavljanje direktnih linija našeg nacionalnog avio-prevoznika između Tel Aviva i Beograda bio je povod da Turistička organizacija Beograda u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije, kompanijom Air Serbia i Privrednom komorom Srbije kao najvećom poslovnom asocijacijom, organizuje studijsko putovanje za grupu najznačajnijih turoperatora iz Izraela, koji će od sada izraelskim turistima nuditi putovanja u našu zemlju.

Izraelskim turoperatorima je ovo bila prva poseta Beogradu. Tokom šetnji centrom Beograda, čuli su o veoma dugoj istoriji grada, kulturi, nasleđu raznih naroda, ali i ogromnom doprinosu Jevreja kulturnom životu Beograda. Veoma važnom su našli činjenicu da je u Zemunu živeo rabin Jehuda Alkalaj, preteča modernog cionizma, kao i da su tu sahranjeni roditelji Teodora Hercla, utemeljivača izraelske države.

U Narodnom muzeju posebno interesantna im je bila arheološka zbirka, u Konaku kneginje Ljubice autentičnost enterijera iz 19. veka, dok su u Dvorskom kompleksu na Dedinju imali poseban kuriozitet da ih pozdravi prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević. U obilasku Hrama svetog Save im se pridružio ambasador Izraela u Beogradu, Jahel Vilan, sa suprugom.

- Destinacije ne čine samo lepe zgrade i turističke atrakcije, destinacije čine ljudi, a ono što smo mi uspeli da osetimo i doživimo u Beogradu, uz divna mesta i hranu, je neverovatna energija i gostoprimstvo što je izuzetno važno svakom turisti - rekao je Mark Feldman, direktor najveće i najstarije agencije u Izraelu, Diesenhouse, na poslovnim susretima sa srpskom turističkom privredom.

Susreti su organizovani na brodu Horizont, na kom su se se vlasnici, direktori i menadžeri agencija Diesenhaus, Kan Tayarut, Genesis Tours, Massaot, Travelor Ltd i Nesher Tours, sreli sa predstavnicima naših agencija Balkan Holidays, Glob Metropoliten Tours, Wild Serbia, Robinson, Hedonic i Talas Travel, kako bi dogovarali poslovnu saradnju.

Izraelskim gostima su predstavljene nove mogućnosti za putovanja sa letovima Air Serbia, obratili su im se Miodrag Popović, direktor TOB, Olga Stojanović, menadžer u TOS, Željko Stojčić, Air Serbia, i Tijana Maljković, sekretar za turizam Privredne komore Srbije, domaćina poslovnih susreta, zahvalivši se direktoru Predstavništva PKS u Izraelu i počasnom konzulu, Aleksandru Nikoliću, na značajnoj ulozi u organizaciji ove aktivnosti.

Beogradska gastronomska scena im je privukla posebnu pažnju. Kroz prezentaciju „Nove balkanske kuhinje“ šef Vanja Puškar je predstavio srpske delikatese, namirnice i tradicionalna jela pripremljena na moderan način zbog čega je već pozvan da ovaj koncept predstavi i u Tel Avivu. U Beogradskoj destileriji su degustrirali srpske rakije, i naučili po čemu se razlikuje od sličnih pića okolnog podneblja, dok su u živopisnom ambijentu boemske Skadarlije probali tipične srpske specijalitete.

Činjenica da Beograd ima hektare zelenila na Topčideru, Adi Ciganliji, parkovima, inspirisala ih je da preporuče Beograd i porodicama, i turistima koji žele aktivan odmor. Ovome doprinosi i ponuda smeštajnih kapaciteta, a posebno su oduševljeni originalnošću enterijera i uslugom u hotelu Mama Šelter u TC Rajićeva, u kom su bili smešteni.

Turistička organizacija Beograda

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...