Izraelski turoperateri oduševljeni Beogradom

27. April 2023
Foto: Turistička organizacija Beograda
Foto: Turistička organizacija Beograda

Uspostavljanje direktnih linija našeg nacionalnog avio-prevoznika između Tel Aviva i Beograda bio je povod da Turistička organizacija Beograda u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije, kompanijom Air Serbia i Privrednom komorom Srbije kao najvećom poslovnom asocijacijom, organizuje studijsko putovanje za grupu najznačajnijih turoperatora iz Izraela, koji će od sada izraelskim turistima nuditi putovanja u našu zemlju.

Izraelskim turoperatorima je ovo bila prva poseta Beogradu. Tokom šetnji centrom Beograda, čuli su o veoma dugoj istoriji grada, kulturi, nasleđu raznih naroda, ali i ogromnom doprinosu Jevreja kulturnom životu Beograda. Veoma važnom su našli činjenicu da je u Zemunu živeo rabin Jehuda Alkalaj, preteča modernog cionizma, kao i da su tu sahranjeni roditelji Teodora Hercla, utemeljivača izraelske države.

U Narodnom muzeju posebno interesantna im je bila arheološka zbirka, u Konaku kneginje Ljubice autentičnost enterijera iz 19. veka, dok su u Dvorskom kompleksu na Dedinju imali poseban kuriozitet da ih pozdravi prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević. U obilasku Hrama svetog Save im se pridružio ambasador Izraela u Beogradu, Jahel Vilan, sa suprugom.

- Destinacije ne čine samo lepe zgrade i turističke atrakcije, destinacije čine ljudi, a ono što smo mi uspeli da osetimo i doživimo u Beogradu, uz divna mesta i hranu, je neverovatna energija i gostoprimstvo što je izuzetno važno svakom turisti - rekao je Mark Feldman, direktor najveće i najstarije agencije u Izraelu, Diesenhouse, na poslovnim susretima sa srpskom turističkom privredom.

Susreti su organizovani na brodu Horizont, na kom su se se vlasnici, direktori i menadžeri agencija Diesenhaus, Kan Tayarut, Genesis Tours, Massaot, Travelor Ltd i Nesher Tours, sreli sa predstavnicima naših agencija Balkan Holidays, Glob Metropoliten Tours, Wild Serbia, Robinson, Hedonic i Talas Travel, kako bi dogovarali poslovnu saradnju.

Izraelskim gostima su predstavljene nove mogućnosti za putovanja sa letovima Air Serbia, obratili su im se Miodrag Popović, direktor TOB, Olga Stojanović, menadžer u TOS, Željko Stojčić, Air Serbia, i Tijana Maljković, sekretar za turizam Privredne komore Srbije, domaćina poslovnih susreta, zahvalivši se direktoru Predstavništva PKS u Izraelu i počasnom konzulu, Aleksandru Nikoliću, na značajnoj ulozi u organizaciji ove aktivnosti.

Beogradska gastronomska scena im je privukla posebnu pažnju. Kroz prezentaciju „Nove balkanske kuhinje“ šef Vanja Puškar je predstavio srpske delikatese, namirnice i tradicionalna jela pripremljena na moderan način zbog čega je već pozvan da ovaj koncept predstavi i u Tel Avivu. U Beogradskoj destileriji su degustrirali srpske rakije, i naučili po čemu se razlikuje od sličnih pića okolnog podneblja, dok su u živopisnom ambijentu boemske Skadarlije probali tipične srpske specijalitete.

Činjenica da Beograd ima hektare zelenila na Topčideru, Adi Ciganliji, parkovima, inspirisala ih je da preporuče Beograd i porodicama, i turistima koji žele aktivan odmor. Ovome doprinosi i ponuda smeštajnih kapaciteta, a posebno su oduševljeni originalnošću enterijera i uslugom u hotelu Mama Šelter u TC Rajićeva, u kom su bili smešteni.

Turistička organizacija Beograda

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
HORES predstavio projekat
28. Novembar 2023
Tokom događaja koji je organizovao Savez za pristupačnost, u partnerstvu sa Gradskom...
Turizam
Nova inicijativa za 250.000 vaučera od po 10.000 dinara u 2024.
28. Novembar 2023
Udruženje „Moja Srbija“ ponovilo je poziv Vladi Republike Srbije da u narednoj...
Turizam
Dušan Borovčanin direktor novog preduzeća EXPO 2027 doo
23. Novembar 2023
Vlada Srbije donela je odluku o osnivanju privrednog društva EXPO 2027 d.o.o. Beograd, a...
Turizam
26 godina akcije “Za novi kvalitet u turizmu” – Dodeljene Prizme za najbolje
23. Novembar 2023
Pre više od četvrt veka, tačnije 1997. godine, redakcija magazina “Turistička...