Izabrana nova Miss turizma Srbije

02. Decembar 2019
Izabrana nova Miss turizma Srbije
Izabrana nova Miss turizma Srbije
Izabrana nova Miss turizma Srbije
Izabrana nova Miss turizma Srbije
Izabrana nova Miss turizma Srbije

U organizaciji kompanije “Miss turizma Srbije” (Udruženje modnih delatnosti) održan je peti po redu izbor za Miss Tourism World Serbia, koja će predstavljati našu zemlju kao ambasador turizma na svetskom izboru Miss Tourism World 2019/20.

U prisustvu velikog broja VIP zvanica i medija, finalno veče održano je 30. novembra 2019. godine u prelepom ambijentu Grand hotela Tornik na Zlatiboru, koji je bio domaćin priprema održanih od 27. novembra do 1. decembra.

Za najlepšu devojku Srbije u finalnom izboru takmičilo se 16 devojaka iz raznih krajeva Srbije, koje su predstavljale turističku ponudu svog grada, regiona ili najlepše turističke destinacije. Jovana Pavlović diplomirani stomatolog (27 god.) iz Beograda nova je Miss turizma Srbije za Miss Tourism World 2019/2020. Za prvu pratilju izabrana je Ivana Seničanin iz Guče, a druga pratilja je Laura Tatić iz Požarevca. Ljiljana Ilić iz Niša ponela je titulu Miss fotogeničnosti, a za Miss šarma proglašena je Anja Stojanović iz Beograda.

Članovi žirija bili su Dragan Ćoso - direktor i vlasnik licence (predsednik žirija), Sara Mitić - Miss Turizma Srbije 2018/19, Sara Miletić - Miss Turizma Srbije 2017/18 i druga pratilja Miss Tourism World, Sara Stojanović - Miss Turizam Srbije 2015/16 i treća pratilja Miss Tourism World, Ivan Cvetanović - predsednik upravnog odbora TOS-a, Arsen Đurić - zamenik predsednika Opštine Čajetina, Lazar Marinković - menadžer Grand Hotela Tornik, Katarina Vučetić Manojlović - modni dizajner, Mario Bralić - umetnički fotograf, Milan Jovičić - izvršni direktor naučno poslovnog centra Kraljevo i Sava Jojić - vlasnik vinarije Mačkov podrum Irig.

Proglašene su i neformalne titule: Lice Grand hotela Tornik je Anja Stojanović iz Beograda, Lice Aldahra rudnap Srbija je Ana Đorđević iz Požarevca, Lice Nutrivix Srbija je Jovana Pavlović iz Beograda, Lice bikini Bonatti je Katarina Đorđević iz Beograda, Miss Personality je Milica Krčevinac iz Arilja, Miss Dijaspora Group je Jovana Pavlović iz Beograda, Miss ekologije je Andrea Danilović iz Peći, Lice vinarije Mačkov Podrum je Anica Ilić iz Jagodine, a za Miss interneta i društvenih mreža proglašena je Katarina Vidić iz Šapca.

Podršku izboru dali su Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, TOS, zlatni sponzor – Aldahra rudnap Srbija, Pionir Subotica, Alfa Plam, Turistički Svet i mnogobrojni drugi prijatelji izbora i mediji.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je sa velikim zadovoljstvom upoznato sa programom i aktivnostima koji se odnose na manifestaciju jedinog zvaničnog izbora Miss turizma Srbije, odnosno Miss turizma sveta.

- Verujemo da će napori organizacije Miss Tourism World Serbia usmereni na prezentovanje Srbije kao atraktivne destinacije na svetskom turističkom tržištu rezultirati povećanjem turističkog prometa stranih turista, sa željom organizaciji Miss turizma Srbije da nastavi i dalje sa uspešnim radom - stoji u saopštenju Ministarstva trgovine,turizma i telekomunikacija RS.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...
Turizam
Bespovratna sredstva za 82 projekta u cilju razvoja ruralnog turizma
10. Jul 2024
Radna grupa za odlučivanje o učešću u finansiranju projekata razvoja i unapređenja...
Turizam
Nove direktne avio-linije do NR Kine
03. Jul 2024
Počev od 30. septembra 2024. godine, Air Serbia će uspostaviti direktne letove između...